GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
24 Eylül 2017 Pazar 20:59

Süslü kadınlar Urla’da pedal çevirdi

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda   İzmir’in Urla İlçesi’nde  yediden yetmişe herkes pedal bastı.Urla caddelerini  parfüm kokusu sardı.

Tüm Türkiye’de ve  başta İzmir’de olmak üzere onlarca il/ilçede eş zamanlı yapıldı. Urla’da  Cumhuriyet Meydanın’dan pedala basan yaklaşık 100 bisiklet tutkunu kadın dört yol kavşağından geri dönüp aynı yerde turu bitirdi.

Burada günün etkinliğini anlatan bir konuşma yapanPembe Albayrak Emul, Urla ’da bisiklete olan farkındalığın arttırılması amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.  Emul, “Urla mızı egzoz yerine parfüm kokuları sardı. Bu yıl 5. düzenlenen ve ‘Dünya Otomobilsiz Kentler gününde eş zamanlı olarak Türkiye’deki 50 şehirde gerçekleştiBisikletlilerin yollardaki varlığını hatırlatmak, güvenli bisiklet yollarına olan ihtiyaca vurgu yapmak amacıyla gerçekleştirilen turda kadınlar şık kıyafetler ile bisiklete binerek Urla meydanından ile uğur mumcu (ağaçlı yol başlangıcı ) Meydanı'nı arasında pedal çevirdi. Yaklaşık 100 kadar kadın katıldı. 

Turda, herhangi bir gruba veya kuruluşa bağlı olmayan gönüllü kadınlar, gelin arabaları gibi süsledikleri bisikletleriyle kentin çehresini değiştirdi. Bu tur 2013 yılından beri yapılmaktadır. İzmir merkezli başlayıp, Türkiye'nin birçok şehrine yayılmış, gönüllü kadınların yaptığı farkındalık etkinliğidir. Turu herhangi bir kuruluş, kurum, parti, şirket, düzenlemez. Kar amacı yoktur. Amaç daha çok kadın bisikletçinin yollarda olmasına dikkat çekmektir. Farkındalık yaratmaktır. Kadın sokağa çıkarsa dünya değişir. Ayrıca tüm dünyada bilinen Otomobilsiz Kentler Günü'ne de dikkat çekmek istiyoruz “dedi.

Konuşmanın ardından, bisiklet binen kadınlar birbirinden çalan güzel şarkılarla coşup, dans etti. Kapanış ise hep bir ağızdan söylenen  ‘İzmir marşı’ ile yapıldı. (Bahri Karataş)