GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Şubat 2016 Salı 16:15

Sürpriz zirve: Başkanlar ve vekiller pazaryeri baktı!

Üçkuyular Pazaryeri krizinde flaş bir gelişme yaşandı. Başkan Kocaoğlu, başkanlar ve vekillerle bölgede alternatif yer incelemesi yaptı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – İzmir’in Üçkuyular semtinde geride kalan yıllarda üç belediyenin hissedarı olduğu dev arazinin satışıyla başlayan krizin yankıları sürüyor.

Doğuş Grubu’nun İstinye Park Projesi için alandaki araziyi ve benzin istasyonunu satın almasının ardından Üçkuyular Pazaryeri’nin ortadan kalkacak olması kentte tartışmalara yol açtı.

Esnaf ve vatandaştan gelen tepkiler sonrası AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan’dan da çözüm için ortak çalışma önerisi gelmişti.

Pazaryeri krizinde bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, IF Wedding açılışının ardından bölgeye giderek CHP İzmir Milletvekilleri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen bir araya geldi.

Başkan Kocaoğlu heyetle birlikte pazarcı esnafının ve bölgede yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için Üçkuyular Pazaryeri’ne alternatif olabilecek yerlerde incelemelerde bulundu.

ALTERNATİF YERLER İNCELENDİ
Yoğun tepkiler sonrası Mithatpaşa Caddesi'nin Balçova girişinde yolun iki tarafında kalan viyadük altları ve Üçkuyular'dan Mehmetçik Bulvarını takip eden yolun sonunda bulunan eski ESHOT garajı başkanlar, milletvekilleri ve Pazarcılar Odası Başkanı tarafından incelendi.

Viyadük altlarındaki iki boş arazide karar kılınması durumunda Kocaoğlu’nun, mülkiyeti Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait söz konusu alanların pazarcılara tahsisi için aracı olacağı belirtildi.