GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Mart 2017 Salı 19:34

Sürekli Küçükpark'taki evet-hayır gerginliği'ni Meclis’e taşıdı: Tüm CHP sorumludur!

Bornova Küçükpark’ta ‘evet’ broşürü dağıtan AK Parti Kadın Kolları üyelerine yapılan müdahale ile çıkan gerginlik Meclis’e taşındı. AK Partili Sürekli TBMM’de söz alarak CHP Bornova İlçe Başkanı Kavalar’a tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ – İzmir’in Bornova ilçesinin cazibe merkezi Küçükpark’ta referandum çalışmaları kapsamında sahaya inen AK Parti Kadın Kolları üyeleri ‘evet’ broşürleri dağıtırken çevredeki diğer gençler tarafından gösterilen tepki ve yapılan müdahale nedeniyle gerginlik yaşanmıştı.

- VİDEO: İŞTE YAŞANANLAR... 

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli yaşananları Meclis’e taşıdı. TBMM’de söz alan Sürekli Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’a tepki gösterdi.

YAPILAN BU SALDIRIYI  ŞİDDETLE KINIYORUM
Kadınların ellerindeki broşürleri zorla alarak yırtan ve broşürü vermek istemeyen kadınlara fiziki saldırıda bulunulduğunu ifade eden Sürekli, “Referandum seçimleri için “evet” kampanyası yürüten partimizin kadınlarına yönelik yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaptığımız çalışma son derece demokratik bir uygulama olmasına rağmen, yapılan bu çirkin saldırıya CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın destek çıkması, düşündürücüdür” şeklinde konuştu. 

BU ANLAYIŞTAN TÜM CHP SORUMLUDUR
CHP Bornova ilçe Başkanı Kavalar’ın “Öğrenci kardeşlerimiz” söylemine cevaben “Bu anlayıştan sadece Nevzat Kavalar değil, tüm CHP sorumludur” diyen Sürekli, bu tür yaklaşımlara en güzel cevabı Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi oylamasının kabulüyle vereceklerini ifade etti.

Sürekli açıklamalarına şu şekilde devam etti: CHP Bornova ilçe Başkanı Nevzat Kavalar ve partisinin ortaya koyduğu bu zihniyet; Saldırgan gruptan “Öğrenci kardeşlerimiz” diye bahseden ve onları bağrına basan bu anlayıştan sadece Nevzat Kavalar değil, tüm CHP sorumludur. Yapılan bu çirkin saldırılara rağmen bizi davamızdan asla vazgeçiremeyecekler. Türkiye’nin birlik ve beraberlik ruhuna yönelik yapılan bu saldırılara yönelik  en güzel cevabı 16 Nisan’da vereceğiz”