GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
4 Temmuz 2016 Pazartesi 11:45

Sur şehidinin babasından duygulandıran sözler

24 yaşındaki Uzman Çavuş Vedat Öz'ün babası Şefik Öz, oğlunun mezarı başında söylediği sözlerle duygulandırdı. Oğlundan ayrı ilk bayramını yaşayacağını söyleyen Öz, "Çok gururluyum. Şerefli bir ölümdü. İnşallah bunlar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak" dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle Manisa Garnizon Şehitliği ziyarete açıldı. Aileler, Arife Günü şehitliklerde yakınları için dualar etti, Kuran-ı Kerim okudu. Şehit ailelerinden biri de Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde geçen 18 Şubat'ta PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan, tedavi altına alındığı GATA'da 10 Mart'ta kurtarılamayarak şehit olan Uzman Çavuş Vedat Öz'ün babası Şefik Öz oldu. Şehit oğlunun mezarını ziyaret eden baba Şefik Öz, kabir başında dualar okudu.

'ÇOK GURURLUYUM'
Evladı olmadan ilk bayramını geçireceğini söyleyen Şefik Öz, "Hiç üzgün değilim. Hainler düşünsün. Onlar kimin savaşını yapıyor? Onlar niçin savaşıyor? Cenabı Allah'a şükürler olsun vatanı için savaştı. Milleti, şerefi için savaştı. O yolda öldü. Dışarıdan Türkiye ve Müslümanların başına oynanan bir oyun var. Bunları biliyoruz ama inşallah bunlar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak. Oğlumsuz ilk bayramım. Çok gururluyum. Ölüm mutlaka bir gün gelecekti ama böyle bir şerefli ölüm herkese nasip olmaz" dedi.

Her bayram arifesinde olduğu gibi bu yıl da kentteki mezarlıklar, yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek isteyenlerle dolup taştı. Kırtık ve Çatal Mezarlığı'nda akrabalarının kabirlerini ziyaret edenler, dualar etti. Sabahtan itibaren yakınlarıyla buluşan aileler, acıyı ve özlemi mezar taşlarına sarılarak gidermeye çalıştı.

Mezarlıkların bakımını yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ramazan Bayramı boyunca 10.00 ile 18.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarıyla mezarlıklara ücretsiz seferler başlattı. (dha)