GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Nisan 2016 Cuma 09:27

Suç makinesi kalaşnikofla saldırdı: 1 ölü, 1 yaralı

Aydın’ın Nazilli İlçesi'nde, tecavüze teşebbüs ile cinayet ve yaralama suçlarından aranan 52 yaşındaki S.Ö., sanayide oto boya işleri yapılan bir işyerine Kalaşnikof tüfekle ateş açıp 1 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi ise yaraladı.

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Atça Mahallesi'nde dört yıl yıl önce bozuk telefon sattığı gerekçesiyle tartıştığı telefon bayisini bıçaklayan, araya giren babasını öldüren, bir süre sonra ise tarlada çalışan A.V. adlı bir kadına tecavüze teşebbüs eden, kendisine müdahale eden kadının kocası H.V.'yi ise ağır yaraladıktan sonra kaçan suç makinesi S.Ö., bilinmeyen bir nedenle yine dehşet saçtı.

Olay, dün saat 18.00 sıralarında, Nazilli Yeni Sanayi Sitesi D-9 blokta meydana geldi. Saniyedeki oto boyama işleri yapılan işyerine plakasız motosikletiyle gelen S.Ö., aracının arkasındaki torbadan kalaşnikof marka uzun namlulu silahı çıkartıp, 15 el ateş etti. Ardından silahı tekrar torbaya koyup olay yerinden uzaklaştı. Kurşunlardan 7'si işyerinde usta olan 42 yaşındaki Bahri Öngörü'ye, 1'i de işletmenin ortağı 38 yaşındaki Murat Sarıkaya'ya isabet etti.

Silah seslerini duyup dükkana koşan komşu esnaf yaralıları göünce, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, 2 yaralıyı ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yapılan ilk müdahale sonrası Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Bahri Öngörü, kurtarılamadı. Sol bacağından yaralanan Murat Sarıkaya'nın tedavisi ise sürüyor.

Saldırgan S.Ö.'nün yakalanması için polis çalışma başlattı. Mobese ve güvenlik kameralarından belirlenen S.Ö.'nün son olarak bir akaryakıt istasyonundan 30 liralık benzin aldığı tespit edildi. Kayıplara karışan S.Ö.'nün yakalanması için çalışma başlatıldı. (dha)