GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
12 Haziran 2016 Pazar 15:45

Sualtı temizliğinde hurdacılara gün doğdu!

Marmaris'in İçmeler Mahallesi Yat Limanı'nda yapılan deniz dibi temizliğinde bir kamyon dolusu çöp çıkartıldı. Sudan çıkartılarak limanda sergilenen atıklar, hurdacılar tarafından kapışıldı.

Marmaris'in İçmeler Mahallesi'ndeki yat limanında Mehlika Ahu Hetman Vakfı öncülüğünde Marmaris Kaymakamlığı, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyde dün ve bugün deniz dibi ve çevre temizliği yapıldı. Ankara'dan gelen 6'sı dalgıç olmak üzere 12 kişilik ekip, cam ve plastik şişeden otomobil lastiğine, sandalyeden şezlonga, çeşitli mutfak araç gereçlerinden tekne motoruna kadar pek çok atığı sudan çıkarttı. Dalgıçlar tarafından sudan çıkartılan atıklar arasındaki canlılar, kara ekibi tarafından tek tek ayıklanıp, tekrar doğal ortamlarına bırakıldı.

DALGIÇLAR VE TEKNE SAHİPLERİ ARASINDA GERGİNLİK

Dalgıçlar, deniz dibindeki temizlik çalışması sırasında buldukları bir çöp konteynerini çıkarmakta zorlanınca çevredeki balıkçılar ve tekne sahiplerinden yardım istedi. Ancak, bir tekne sahibi, "Bu belediyenin işi. Haber verdik, gelip temizlesinler diye. Ancak, gelen olmadı. Bu nedenle bizden yardım istemeyin. Biz kirletmedik. Kim kirlettiyse gelip temizlesin" diye karşılık verdi. Tekne sahibinin, yardım etmek isteyen diğer bazı kişileri de engellemek istemesi üzerine ortam gerildi. Gerginliğin daha da büyümesini olay yerine çağırılarn polis ekipleri önledi. Dalgıçlardan özür dilenmesiyle olay tatlıya bağlandı.

Temizliği gerçekleştiren Başkent Dalış ve İlk Yardım Merkezi Badim Dalış Merkezi eğitmen dalgıcı Soner Abacı, "7 yıldır bu işi gönüllü olarak yapıyoruz. Akdeniz'den Marmara Denizi'ne kadar çok sayıda yerde deniz dibini temizledik. Herkes bize teşekkür ederken ne yazık ki Marmaris'te böyle kendini bilmez kişilerin tepkisiyle karşılaşmamız bizi üzdü" diye konuştu.

Gün boyu devam eden temizlik çalışmasının ardından sudan çıkartılan bir kamyon dolusu atık limanda sergilendi. Sergilenmek üzere bırakılan atıkların büyük bölümü, gece hurdacılar tarafından kapışıldı. Kalan atıklar ise belediye ait çöp kamyonuyla imha edilmek üzere götürüldü. (dha)