GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Aralık 2021 Pazar 16:33

Su baskınlarına önlem alınmıştı... 'Terfi istasyonu tam not aldı'

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mavişehir’de su taşkınlarını önlemek için yaptığı kıyı seti ve pompalarla ilgili çalışması aşırı yağışlarda devreye girdi. Geçmiş yıllarda araçların su altında kalmasına neden olan taşkınlar için önlem alınmış bölgeye çevre düzenlemesiyle birlikte 32 milyonluk yatırım yapılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, “Pompa istasyonları tam performans göstererek çalıştı. Bölgede önceki yıllara göre hiçbir sorun yok” dedi.

EGEDESONSÖZ/ Yağışların artmasının ardından kent genelinde bazı yerlerde küçük çaplı taşkın ve su baskınları yaşanırken İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sorunlara anında müdahale etti. Kentin kıyı kesiminde yıllardır su baskınları ve taşkınlar nedeniyle sorun yaşayan Karşıyaka Mavişehir bölgesinde bu kez alınan önlem etkili oldu.

Denizin yükselmesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği kıyı seti ile pompa istasyonları devreye girerek suları kısa sürede tahliye etti. Suların yükselmesiyle birlikte Mavişehir’de bulunan Albatros Sitesi yönetimi sirenleri çalınca kısa süreli panik yaşandı. Evlerinde oturan ve farklı yerlerde bulunan vatandaşlar araçlarını almak için bölgeye geldi. Pompa istasyonlarının çalışması sonrasında sular da tekrar denize tahliye edildi. Büyükşehir, Mavişehir’de geçtiğimiz aylarda kıyı seti, pompaların yenilenmesi ve rekreasyon alanı düzenlemesiyle birlikte bölgede 32 milyon TL’lik yatırım yapmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu alana giderek çalışmaları yerinde inceledi. Özuslu, “Pompa istasyonları tam performans göstererek çalıştı. Bölgede önceki yıllara göre hiçbir sorun yok. Konutların olduğu alandaki sular terfi istasyonundan düzenli olarak denize boşaltılıyor” dedi. Öte yandan Karşıyaka Belediyesi ekipleri de bölgede düzenli yürütülen çalışmalara destek oldu.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ