GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Kasım 2017 Çarşamba 16:39

Sözcü muhabiri Gökmen Ulu aramızda... 'Şerefimle girdim, şerefimle çıktım'

Bugün ikinci celsesi yapılan, Sözcü Gazetesi davasının ilk duruşmasında ara kararını açıklayan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, cezaevinde tutuklu bulunan İzmir muhabiri Gökmen Ulu için tahliye kararı verdi. Gökmen Ulu, akşam saat 21:00'da cezaevinden tahliye oldu.

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ile 3 gazete çalışanının "Silahlı terör örgütünü yönetme", "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" ve "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçlarından yargılandığı davada, gazetenin İzmir muhabiri Gökmen Ulu'nun tahliyesine karar verildi. Mahkeme, Gökmen Ulu hakkında yurtdışına çıkış yasağı da koydu.  

Mahkeme tarafından verilen tahliye kararı sonrası Ulu, saat 21:00’da Silivri Cezaevi’nden tahliye oldu.

Eşi ve çocuğuna kavuşan Gökmen Ulu, tahliye olur olmaz, canlı yayında ilk duygularını Sözcü muhabiri Turgut Erat’la paylaştı.

İşte Gökmen Ulu’nun ilk sözleri:

"Güç, destek ve moral veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Zindandan gönderdiği her mesajda belirttiğim gibi gazetecilerin gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanması o ülkede adalet ve demokrasinin can çekiştiğinin göstergesidir. Türkiye yara almıştır, bu tahliye umut damgasıdır. Sözcü davası Türkiye’nin vicdanını yaralanmıştır. Bu tahliyeden sonra şimdi sıra bu yaranın kapanmasında…

Umutluyum. her zaman umutluyum. İyimser insanım.

İstiyorum ki Ege, Efe, Özgür, Tual ve bütün çocukların mutlu bir geleceği olsun. Türkiye’nin bütün renkleri el ele tutuşsun. Çıkacağız bu karanlıktan aydınlığa… Halkımız adalet, cumhuriyet eksenin onurlarını birleştirdi. Biz halkız.

Bu 174 günü basın ve hürriyet mücadelemizin bir bedeli olarak niteliyorum. Mahpus yata yata bitti başın öne eğilmedi. Şerefimle girdim şerefimle çıkıyorum.

Bir gazeteci olarak doğruları dosdoğru söylemeye devam edeceğim… Bir yurttaş Atatürk’ün açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz" (Sözcü)