GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Aralık 2022 Pazartesi 11:59

Soylu’nun ‘Serter’ iddiaları üzerine Bakan’dan sert yanıt: Komik ve ipe sapa gelmez!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in FETÖ’nün bir diş hekimin önerisi üzerine milletvekili olduğunu iddia etti. Bu iddialar üzerine konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Bakan Soylu’nun söylediklerini ‘komik ve ipe sapa gelmez şeyler’ olarak nitelendirirken, iddia edilen diş hekimi hakkında “Bedri ağabeyi önerdiği iddia edilen diş hekimi şimdi AK Parti MKYK Yedek üyesi. Dedikleri şahıs AK Parti MKYK Yedek üyesi. Neden tutuklu değil, neden senin partinde?” dedi.

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SONSÖZ TV ekranlarında Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon programına katılarak CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter için FETÖ’nün isteği üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından milletvekilliğine aday gösterilerek vekilliğinin yolunun açıldığını iddia etti.

‘BUNU SÖYLEMESİ KOMİK’
Bu iddialar üzerine konuşan CHP’li Bakan, iddiayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyerek, “Bunu söylemesi komik. Ben Serter’in ailesini ve geçmişini tanırım. Bu iddiayı kabul etmemiz mümkün değil. Soylu’nun zaten söylediklerinin yüzde 99’u yalan” dedi.

‘ÖNERDİĞİ İDDİA EDİLEN DİŞ HEKİMİ AK PARTİ MKYK YEDEK ÜYESİ’
Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu’nun gittiği bir diş hekimi muayenesinde Serter’i kast ederek “Şu adamı İzmir ilinde şu ilçede CHP'den belediye başkanı olmasını istiyoruz” diye FETÖ’den istendiği daha sonrasında Serter’in önce İl Başkanı daha sonrasında milletvekili olduğunu söyledi. Bunun üzerine CHP’li Bakan, önerdiği iddia edilen diş hekimin AK Parti MKYK Yedek üyesi olduğunu söyleyerek, “İpe sapa gelmez şeylerde bulunuyor Soylu. Bedri Ağabeyi önerdiği iddia edilen diş hekimi şimdi AK Parti MKYK yedek üyesi (Ali Arif Özzeybek). Dedikleri şahıs AK Parti MKYK Yedek üyesi. Neden tutuklu değil, neden senin partinde? Bu referans oldu diyorsun, bu olayın hiçbir yerinde Bedri Serter yok. Daha önce bizim meclis üyemiz, daha sonrasında il başkanı oluyor, partili kendisi. Böyle bir bilgi belge varsa yargıya gidersin. Oradan oradan diye bağ kuracak olursan bir tane AK parti milletvekili, siyasetçi kalmaz FETÖ ile bağı olmayan. Hakan Şükür vekil değil miydi, siz seçtiniz vekil olarak. Bir irtibat varsa sizde var” dedi.

‘DARBE GERÇEKLEŞSEYDİ CUMHURBAŞKANI ADAYI SOYLU OLURDU’
Darbe gecesinde Bakan Soylu’nun neden Çankaya Köşkü’nde olduğunu soran CHP’li Bakan, darbe gerçekleşseydi Bakan Soylu’nun Cumhurbaşkanı adayı olacağını iddia ederek, “2010 yılında anayasa referandumunda, FETÖ’nün mezarlarından kalksın oy kullansın dediği seçim. Süleyman Soylu, o referandumda sen hangi finansman ile 50 ili gezdin. Abant toplantılarına katıldın mı? Senin arkana bakınca senin geçmişinde böyle bir şey var. DP’den bu yüzden ihraç edildiğin söyleniyor. Darbe gecesi neredeydin? Benim nerede olduğum belli, o gece tweet attım ben. O dönem AK Parti Milletvekili olan sevdiğim bir arkadaşım Kerem Ali Sürekli’yi arıyorum darbe olduğu zaman ilk olarak iktidara karşıt olur diye, başına bir şey geldi mi diyorum? Sen neden Çankaya Köşkü’ne gittin o gece? Bu soruyu da Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ sordu. Darbe gerçekleşseydi böyle bir irtibatın varsa Cumhurbaşkanı adayı olarak sen olabilirsin. Benim düşüncem bu” dedi.