GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Mart 2021 Salı 08:50

Soyer, 'sürprizimiz var' demişti... Zorlu, perde arkasını anlattı... Çukur’da son tango!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Basmane Çukur ile ilgili sürprizimiz var" açıklamasının ardından alanın hissedarlarından Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu gelişmelerin perde arkasına dair değerlendirmelerde bulundu. Zorlu, belediyenin TMSF'ye Basmane'deki alana karşılık başka bir yer teklif ettiğini aktardı.

EGEDESONSÖZ- Sonsöz TV’deki canlı yayında İzmir’in çeyrek asırlık kanayan yarası “Basmane Çukuru”yla ilgili sürpriz gelişmelerin olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamalarının ardından söz konusu alanın hissedarlarından Güçbirliği Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu son gelişmeleri aktardı. Tanınmış işadamı Zorlu, “Belediye’nin, Basmane’deki alana karşılık teklif ettiği yeri TMSF’nin beğenmesi mümkün değil” dedi.

TEKLİF EDİLEN YER NERESİ?
İşadamı Zorlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak İlçesi’nde Umurbey Mahallesi’ndeki taşınmazın Basmane’deki alan ile takas etmek isteğini anlattı. Kısa adı TMSF olan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun, söz konusu “takas alan”ın değer karşılaştırması gerçekleştirdiğini dile getiren Kemal Zorlu, “Basmane Çukuru olarak adlandırılan yerin kıymeti 100 ise, mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Umurbey Mahallesi’ndeki yerin değeri 35… Böyle kıymet karşılaştırması olmaz. Doğan olarak TMSF takas için gösterilen yeri beğenmedi” diye konuştu.

HAKKANİYET İLE UZLAŞI…
Basmane Çukuru’nun makus talihinin değişmesini sağlarken “hakkaniyet” ölçüsünden uzaklaşmamak gerektiğini belirten Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz kat karşılığı uzlaşmadan yanayız. Hakkaniyet mutlaka başrolde olmalı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Basmane’deki alanı almak istiyorsa, en azından aynı değerde toprak parçasını TMSF’ye vermesi gerekir. İşçiler Caddesi ile Şehitler Caddesi arasında kalan Umurbey Mahallesi’ndeki takas alanının kıymetini, TMSF’nin özel bir değerlendirme şirketine yaptırdığını biliyoruz. Arada dağlar gibi bir fark var… Basmane’deki alanın kıymeti 100 ise, Umurbey’deki 35… TMSF bunu kabul eder mi?”

YOLUN SONUNU GÖRMEK İSTİYORUZ!
Basmane Çukuru’yla ilgili uzlaşmayı her kesimden daha fazla Güçbirliği Holdeng’in istediğini vurgulayan Zorlu, “Keşke uzlaşma olsa… 24 yıldır bekliyoruz. Zararımız çok büyük. Başkan Tunç Soyer, bu konuya fevkalade hakim ama biz de yolun sonunu görmek istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.