GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Şubat 2021 Salı 08:02

Soyer son verileri paylaştı: Belki de tarihin en büyük felaketi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aşırı yağış sebebiyle meydana gelen olumsuzlukların en aza indirilmesi için zorunlu olmayan vatandaşların trafiğe çıkmamasını istedi. Soyer, son 24 saat içerisinde 126 kilogram yağış düştüğünü söyleyerek "Gerçekten İzmir için büyük bir felaket... Belki de tarihindeki en büyük felaketlerinden biri su baskını, sel anlamında..." ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- İzmir'de bu gece etkisini arttıran ve sabaha kadar aralıksız devam eden yağışlar nedeniyle birçok dere taştı.

Trafiğin de olumsuz etkilenmesine sebep olacak taşkınlar sebebiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir çağrı yaparak zorunlu olmayan vatandaşların trafiğe çıkmamasını istedi.

Başkan Soyer, "İzmirimiz gece başlayan ve şiddetini artıran olağanüstü yağışla adeta afete maruz kaldı. İlçelerimizin ardından merkezde de dereler taştı. Ekiplerimiz gece boyu teyakkuzdaydı, şu an da görevinin başında. Zorunlu olmayan hemşehrilerimizin sabah trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz" dedi.

Başkan Soyer İzmir'de ulaşımda aksamalar yaşandığını belirterek, "Dere taşkınları nedeniyle oluşan su baskınları yüzünden İZBAN, Tramvay ve bazı hatlardaki otobüs seferlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz toplu taşıma araçlarının güzergahlarını açık tutmak için var gücüyle çalışıyor" dedi.

SOYER: 24 SAATTE 126 KLOGRAM YAĞIŞ
Başkan Soyer sel felaketi ile ilgili olarak yaptığı son açıklamasında "İzmir için büyük felaket" cümlesini kullandı.

Soyer açıklamasında şunları söyledi:

"Gerçekten İzmir için büyük bir felaket... Belki de tarihindeki en büyük felaketlerinden biri su baskını, sel anlamında... En son 1995 yılında 4 saat içinde metrekareye 100 kilogram yağmur düşmüş, o vakit 61 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.  

Burada da  son 24 saatte 126 kilogram düştü. Bu çok büyük rakam, rakamın büyüklüğünü gösterebilmek adına şu örneği vereyim. İzmir yıllık toplam 717 kilogram yağış alıyor…  Son 24 saatte 126 kilogram! Büyük bir felaket. Bütün derelerimiz taştı... Sahil kesimi etkilendi, merkezden geçen derelerin olduğu tüm mahalleler etkilendi.

Mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızın trafiğe çıkmamalarını, araç kullanmamalarını,  evden çıkmamaların rica ediyorum. Hem kendileri için eziyet doğuracak hem de işinin başında sel felaketinin tahribatını azaltmak için nedeniyle çalışan ekipleri engelleyecek.

Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde görev başında. Herkes olanca gücünle maksimum düzeyde bu yaraları gidermeye çalışıyor. Maalesef yağış devam edecek gözüküyor. İnşallah şiddetini artırmaz"

-İZMİR'DE REKOR YAĞIŞ!

- YAĞIŞ NEDENİYLE İZBAN SEFERLERİNDE AKSAMA

-İZMİR'İ SAĞANAK VURDU... DERELER TAŞTI, YOLLAR KAPANDI!