GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Nisan 2023 Pazartesi 11:13

Soyer ‘saha beklentimizin üstünde’ dedi ve ekledi: Kazandık!

Cumhurbaşkanlığı seçim ofisi açılışları ve esnaf ziyaretlerindeki saha izlenimlerini anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer beklentisinin üstünde bir ilgi gördüklerini belirterek “hem gözlemleriniz hem saha anketindeki sonuçlar nedir?” sorusuna ise “Kazandık” yanıtını verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini 14 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini açıklaması sonrası siyasi partiler saha çalışmalarına hız vermiş durumda…

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de Cumhurbaşkanlığı Seçim Ofisi açılışları kentin dört bir yanında gerçekleştirilirken açılışlara eksiksiz katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Seferihisar programı sonrası basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. 

İLÇELERİ GÖRDÜKÇE HAVALARA UÇUYORUM
Saha izlenimleri ve vatandaşların tutumlarını değerlendiren Soyer, “Gerçekten muhteşem. İlçeleri gördükçe havalara uçuyorum, o kadar mutlu oluyorum ki... Özellikle Seferihisar’da… Uzun zamandır fırsat bulup gelemiyordum, çok özlemiştim... Burada eski dostlarımı, kardeşimi, ailemi görmüş gibi oldum. Çok iyi geldi bana” dedi.

UMUTSUZ OLDUĞUNU SÖYLEYEN TEK KİŞİYE RASTLADIM
Umutsuz vatandaşa rastlamadığını belirten Soyer, “Olağanüstü bir heyecan var. Umutsuz olduğunu söyleyen tek kişiye rastladım bugüne kadar. O da bir öğretmen arkadaşımızdı. Onunla biraz konuştuktan sonra o da bana ‘Senle konuştuktan sonra biraz moralim yerine geldi’ dedi. Gerçekten böyle... Toplumda muazzam bir umut var. Çünkü 21 sene boyunca bastırılmış toplum. İnsanlar bu durumdan çıkmak istiyor, nefes almak istiyor. Siyasi, ekonomik, sosyal adına ne derseniz deyin nefes almak istiyor insanlar. İnsanlarda bu umut var” ifadelerini kullandı.

GİTTİĞİM HER YERDE…
Çalışmaların başına göre beklediğinden iyi bir tabloda olduğunu vurgulayan Soyer, “Herkesin geleceği dair çok net bir umudu var. Bu hikayenin değişeceğine dair umudu var insanların, bunu görebiliyorum. Beklediğimin daha da üstünde bir durum var sahada. Bunu ben Kiraz’da, Ödemiş’te, Bayındır’da da gördüm. Gittiğim her yerde benim beklentimin üstünde durum” diye konuştu.

“Hem gözlemleriniz hem saha anketindeki sonuçlar nedir?” sorusuna da yanıt veren Soyer, “Kazandık” yanıtını verdi.