GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Nisan 2022 Cuma 23:25

Soyer'in o sözlerine AK Parti'den tepki: Mağdur edebiyatı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Bergama Millet Bahçesi proje alanında kaldığı için dükkanı kapatılan esnafla buluşmasında proje aleyhinde kullandığı ifadelere AK Parti'den tepki geldi. AK Partili Necip Nasır, "Mağduriyet ve mağdurlar yaratıp mağdur edebiyatı yapmakta birinciler" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Bergama Millet Bahçesi proje alanında bulunan esnafları ziyaretinde yaptığı konuşmaya AK Partili isimlerden tepki geldi.

Soyer'in Bergama Millet Bahçesi için, "Bu hukuksuzluğa ben de kahroluyorum" diyerek dükkanı kapatılan esnafa hukuki destek sözüne AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır tepki göstererek, "Mağduriyet ve mağdurlar yaratıp mağdur edebiyatı yapmakta birinciler! İzmir’e daha bir çivisi nasip olmayan CHP’li Soyer; Esnafın da haklarını koruyan Bergama Millet Bahçesi projesini engellerken neden böyle duyarlı değildi acaba? ‘Hem kaçar hem davul çalar!’ sözü durumlarının özeti" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da Soyer'e tepki göstererek, "Tunç Soyer'e kalsa İzmir'e hiçbir yatırım yapılmasın. Bergama Millet Bahçesi'ni engellemek için konfor alanını dahi terk etti. İnsanların ihtiyaç duyduğu yeşil alanla bu nasıl mücadele! Tahliye edilen yerler riskli yapılar ve kimse mağdur edilmeyecek" ifadelerini kullandı.