GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Nisan 2020 Cumartesi 11:21

Soyer'in Günlüğü'nde bugün: 5 bin paket ve 10 bin kişilik iftarı ulaştırdık!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Ramazanın ilk günü 5 bin pakette 10 bin kişilik iftar yemeğini evlere ulaştırdık” dedi. Soyer ayrıca, “Amacımız o Ramazan'ın paylaşım, kardeşlik, iyilik, dayanışma ruhunu tüm kente yaymak.Bağış ne kadar olursa olsun biz günde 10 bin kişiye iftar yemeğini ulaştıracağız. Mutluyum ki daha ilk günden çok sayıda İzmirli bu dayanışmaya katkı sundu” diye konuştu.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  koronavirüs salgınıyla mücadele edildiği günlerde gerçekleşen faaliyetleri günbegün kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Başkan Soyer gerçekleşen çalışmalarla ilgili bilgi verirken Ramazan ayı özelinde de sevindiği bir gelişmeyi İzmirlilere açıkladı.

Soyer şunları söyledi:

Sevgili İzmirliler

Günaydın, iyi hafta sonları

Hepinize ‘hayırlı Ramazanlar’ diyerek beni mutlu eden bir haber vermek istiyorum. Ramazanın ilk günü 5 bin pakette 10 bin kişilik iftar yemeğini evlere ulaştırdık.

Bizİzmir üzerinden destek olmak isteyenlerin, her biri 20 lira olan iftar paketlerinden istediği kadar alabileceğini, dağıtımı bizim yapacağımızı söylemiştim.

Amacımız o Ramazan'ın paylaşım, kardeşlik, iyilik, dayanışma ruhunu tüm kente yaymak.

Bağış ne kadar olursa olsun biz günde 10 bin kişiye iftar yemeğini ulaştıracağız. Mutluyum ki daha ilk günden çok sayıda İzmirli bu dayanışmaya katkı sundu.

Bir İzmirli hemşehrimiz 500 paket aldı ve isteği üzerinde Gültepe bölgesinde dağıttık. 5 paket alan da, 10 paket alan da oldu. 

Son derece modern bir mutfakta, işinin ustası aşçılar tarafından hazırlanan iftar yemeklerini kimseyi rencide etmeden, incitmeden Ramazan boyunca dağıtacağız.

Beni mutlu eden diğer bir haber de maskeleri otomatlarla ücretsiz olarak dağıtmamızın Avrupa basınının bile dikkatini çekmesi. Bu süreçte belediye kaynaklarını, dikkatle halkın maksimum yararı için kullanmaya gayret ediyoruz.

Bu zor zamanlarda halkımızın hayatına dokunan projelerimizi önümüzdeki günlerde açıklamayı sürdüreceğiz.

Hoşça kalın, sağlıkla kalın