GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Nisan 2020 Çarşamba 09:59

Soyer günlüğünde duyurdu: Ramazan’da 10 bin kişilik iftar yemeği evlere!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “11 ayın sultanı Ramazan başlıyor. Bu yıl toplu iftar yemekleri ne yazık ki yok. Ama biz Ramazan’da 10 bin kişilik iftar yemeğini evlere ulaştıracağız. Bu konuda da dayanışma diyoruz. Var mısınız sevgili İzmirliler? Bizİzmir aracılığıyla Halkın Bakkalı’na ulaşıp, iki kişilik bir kutu yemeği 20 liraya alarak bağışlayabileceksiniz” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadele edildiği dönemde yayınladığı ‘Başkanın Günlüğü’nde bugün de önemli bilgiler paylaştı. Şeffaf belediyecilik adı altında uyguladığı yöntem çerçevesinde yürütülen çalışmaları günbegün İzmirlilere aktaran Başkan Soyer şunları söyledi:

"Günaydın sevgili İzmirliler

Metropol dışındaki 19 ilçenin koordinatörüyle kriz yönetim toplantısı yaparak bu ilçelere yönelik destekleri gözden geçirdik. Özellikle tarımsal üretime vereceğimiz destekler konusunda çok önemli kararlar aldık.

Spor Dairesi Başkanlığı ve Spor Kulübü personelinin kendi aralarında topladığı ve bizim destek verdiğimiz bağışlarla bin adet gıda paketini desteklediğimiz amatör sporculara dağıttık. Dayanışmaya destek veren herkese teşekkür ediyorum.

Dayanışma kampanyamızla dünde 2 bin 243 adet gıda kolisi desteklediğimiz ailelere, 2 bin 249 çocuğa 35 bin 983 litre süt ulaştırıldı.

11 ayın sultanı Ramazan başlıyor. Bu yıl toplu iftar yemekleri ne yazık ki yok. Ama biz Ramazan’da 10 bin kişilik iftar yemeğini evlere ulaştıracağız. Bu konuda da dayanışma diyoruz. Var mısınız sevgili İzmirliler? Bizİzmir aracılığıyla Halkın Bakkalı’na ulaşıp, iki kişilik bir kutu yemeği 20 liraya alarak bağışlayabileceksiniz. Oturduğunuz yerden bilgisayar veya telefonu tuşlayarak istediğiniz sayıda alacağınız yemeği Grand Plaza şirketimiz aracılığıyla ihtiyaç duyulan semtlerde dağıtacağız.

23 Nisan için ‘Sürprizlerimiz var’ demiştik. Sokağa çıkma yasağı bazı etkinliklerimizi etkiledi ama yine de birbirinden renkli programlarla evlerinize konuk olacağız. Bugün ve yarın tüm sosyal medya hesaplarından bir bölümü canlı yayınlanacak konserleri, etkinlikleri kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Dört gün sürecek sokağa çıkma yasağında görevimizin başında, sizlerin yanındayız.

Bugün ihtiyaçlarınız için alışverişlerinizi lütfen son saatlere bırakmayın.

Evde kalın, hoşça kalın. Bayram sevinciyle kalın."