GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Eylül 2024 Salı 19:17

Soyer'den 'orman sınırı' tepkisi: Kabul edilemez!

Bayraklı'da yanan alanların yapılaşmaya açıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Tunç Soyer bölgenin sel felaketlerine karşı ağaçlandırılması çağrısında bulundu.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile İzmir'in Bayraklı ilçesindeki ormanı sınırı değişikliği kararı tartışmalara neden olmaya devam ediyor. 

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Tunç Soyer de yeşil kuşak içinde yer alan yanan alanların bir bölümünün ‘orman sınırları dışına’ çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Soyer bölgenin sel felaketlerine karşı korunması çağrısında bulundu. 

Soyer'in sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama şu şekilde:

İzmir’in istikbali Yeşil Kuşak ve “Yaşayan Parklar” adını vererek iyileştirmeye çalıştığımız Yeşil Koridorlar’dır. 

Çünkü Yeşil Kuşak ekolojik tehlikelere, sel ve su taşkınlarına karşı İzmir’in doğal kalkanıdır. 

Geçtiğimiz günlerde İzmir’in yaşadığı büyük yangın felaketinden sonra bu kuşak içinde yanan alanların bir bölümünün ‘orman sınırları dışına’ çıkarılması bu nedenle asla kabul edilemez. 

Yanan alanlar mutlaka tekrar ağaçlandırılmalıdır. Malum yağmur sezonu başlıyor. İklim krizi nedeniyle artarak karşılaşacağımız yoğun ve kuvvetli yağışlara karşı en doğal koruyucu İzmir’i çepeçevre saran yeşil doğamızdır. 

İzmir’in hakkını, hukukunu ve geleceğini korumak için mücadeleden vazgeçmemeliyiz, Yeşil Kuşak’ı ve Yeşil Koridorları gözümüz gibi korumalıyız.