GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Aralık 2020 Çarşamba 08:53

Soyer’den o isme yanıt: Adama sormazlar mı İzmir’e ne kadar yatırım yaptınız diye?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "bir arpa boyu ilerleme olmadı, bir karış yeşil alan üretmedi" gibi eleştirilerde bulunan Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'a sert çıktı, "Bir karış yeşil alan üretmedi dedikleri Tunç Soyer, Kadifekale'de 580 bin metrekare yeşili ortaya çıkardı. Behçet Uz Parkı, 200 bin metrekare.. Bunlara cevap vermek istemiyorum, çünkü böyle bir siyaseti doğru bulmuyorum. Adama sormazlar mı, İzmir'e ne kadar yatırım yaptınız, diye.. İzmir, ödediği verginin ancak yüzde 6'sını alabiliyor" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal'ın  "Bir arpa boyu yol alınmadı, bir karış yeşil alan oluşturulmadı" gibi eleştirilerine yanıt verdi.

Başkan Soyer, şu değerlendirmelerde bulundu:

BU SEVİYEDEKİ SİYASETİ DOĞRU BULMUYORUM
"Bir metrekare yeşil alan üretmediğimiz iddia ediliyor. Çok üzücü. 580 bin metrekare yeşil alan katmışız kentimize. Behçet Uz parkı, adeta ikinci Kültürpark gibi. Bornova, Buca ve Konak ilçelerimizin sınırları içinde muhteşem bir yer. 200 bin metrekarelik bir yeşil alan da burada ürettik.Üstelik bunları pandemiye rağmen yaptık. Bunlara cevap vermek niyetinde değilim. Çünkü bu seviyede siyaseti hiç doğru bulmuyorum. Eksik bulursun, oraya değil, buraya olsun, dersin, anlarım. Tüm bunları bir kenara bırakalım, adama sormazlar mı, siz iktidar partisi olarak İzmir'e ne kadar yatırım yaptınız diye? Ödediğimiz verginin ancak yüzde 6'sını alabiliyoruz. Önce bunu açıklasınlar."

DAYANIŞMA, 2020'DE BENİ EN ÇOK MUTLU EDEN OLAYDI
2020 yılında İzmir'in de tüm ülkenin de çok büyük acılar yaşadığına vurgu yapan Başkan Tunç Soyer, "Sizi en çok sevindiren olay, hangisi oldu?" sorumuza ise şu yanıtı verdi:

"Pandemide ve depremdeki büyük dayanışma, en büyük sevincim, beni en çok sevindiren olay oldu. Muazzam bir dayanışma örneği gösterdi İzmir ve İzmirliler. İzmirli olduğumuza şükrettik. İzmirli olmakla gurur duyduk. Bizim için en büyük ödül, buydu."

BÜYÜK YATIRIMLAR, ÖNGÖRÜLEN TAKVİM İÇİNDE İLERLİYOR
Başkan Tunç Soyer, 2020 yılında başlatmak istediği ancak ötelemek zorunda kaldığı yatırımlardan da söz etti.Soyer, "Pandemi olmasaydı, deprem yaşanmasaydı, daha çok Masal Evi yapmış olurduk, daha çok spor tesisi açmış olurduk. Dağınık olduğu için yetişemedik. Fakat tüm olumsuzluklara rağmen, Narlıdere metrosu, opera gibi büyük yatırımlar en küçük bir sekteye uğramadı. Büyük yatırımlarımız, öngördüğümüz takvim içinde devam ediyor."