GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Nisan 2022 Cumartesi 15:30

Soyer, 6 partiyle bir araya geldi… 'Muhalefete' brifing!

Saadet Partisi, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin İzmir temsilcileri ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görev sürecinde geçirdiği 3 yıllık süreç hakkında yaklaşık 3,5 saatlik sunum gerçekleştirdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 2019 yerel seçimleri sonrası yaklaşık 3 yıllık süreci geride bırakan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görev sürecinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantıları yapmaya devam ediyor.

Soyer, geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi, partisinin ilçe başkanlarına sunum yapmıştı. Parti örgütüne birlikte çalışma mesajı veren Soyer, sunumlarının ikincisini ise '6'lı masa' ortakları olarak da bilinen İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Partisi il başkanlarına gerçekleştirdi.

TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM
Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanısıra Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduman, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, CHP İzmir Milletvkeili ve TBMM Divan Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Murat Bakan, Özcan Purçu, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Tuncay Özkan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. DEVA Partisi ve Demokrat Parti ise toplantıya temsilcilerini gönderdi.

YAKLAŞIK 3,5 SAAT SÜRDÜ
Yoğun katılım ile gerçekleşen toplantı ise yaklaşık olarak 3,5 saat sürdü. Bir çok birimden sunumların gerçekleştirildiği toplantıda en kapsamlı sunum ise kentsel planlama üzerine yapılan oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin katılımcılara sunum gerçekleştirirken, İZSU, İZBETON gibi kurumların Genel Müdürleri de katılımcılara sunum yaptı.

SOYER: BUNDAN KEYİF DUYUYORUZ
Toplantı sonrası basın mensuplarına konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer verimli bir birliktelik olduğunu vurgularken, geniş katılımlı yönetim modelinin önemine dikkat çekerek, "Biz bundan büyük mutluluk duyuyoruz yaptığımız şeylerin anlaşılmasına imkan veriliyor. Sorgulanmasına ve varsa eksiğimiz tamamlamamızı sağlıyor. Farklı görüşler, sesler sonuç itibari ile yaptığımız çalışmaları zenginleştiriyor. Bu neden, biz bundan keyif duyuyoruz... Vaktimiz oldukça, gücümüz oldukta yapamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇOK MEMNUNUM
Sunumlar esnasında nasıl bir geri dönüş aldığını değerlendiren Soyer, "Çok olumluydu. Ben bu nedenle çok memnunum. Herkesin de değerlendirmelerinden, sorularından çok memnunum" diye konuştu.

HERKESİN KAFASINDA DAHA DA NETLEŞTİ
Toplantıda İzmir'de yoğun bir gündeme neden olan Buca Metrosu ile ilgili de bir sunum olup olmadığı sorusuna yanıt veren Soyer, "Ben bütün süreci baştan sona detayları ile sundum. Bu nedenle program sarktı. Konuyu açmak istedim, onlar da merak ettiler. Yarım saat 40 dakika süreci anlattım ve bu da gayet olumlu sonuçlandı. Herkesin kafasında daha da netleşti" dedi.