GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ocak 2024 Perşembe 11:14

Sosyal medyadan 'Özel' talimat... ‘İnşaatı mühürlüyoruz’

Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda yapılan inşaat sonrasında siyasette hareketlenmeler yaşandı. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, inşaatın imar mevzuatında sorunlar olduğunu belirterek, "İnşaatın ivedilikle mühürlenmesi için gerekli tüm işlemleri başlattık" dedi.

EGEDESONSÖZ – Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda ‘Suriyeliler anaokulu yapıyor’ iddiası gündeme geldi ve iddia sonrasında siyasette hareketlenmeler yaşandı.

Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u etiketleyerek ‘gereği yapılacak’ talimatında bulundu.

Özel’in talimatı üzerine Başkan Soyer, lisenin kampüsünde bulunan inşaatla ilgili yasal sürecin tamamlandığını belirtti. Soyer, inşaatın mühürleneceğini belirterek, “Bornova Anadolu Lisesi kampüsünde yapılan inşaatla ilgili yasal inceleme sürecimizi tamamladık. Yapılan inşaatın imar mevzuatı açısından eksik ve hataları olduğunu yerinde tespit ettik. İnşaatın ivedilikle mühürlenmesi için gerekli tüm işlemleri başlattık ve Bornova Belediyesi’ne mühürleme işlemini yerine getirmesi için resmi yazımızı ilettik. Kamuoyuna arz ederim” ifadelerini kullandı.