GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
18 Ağustos 2022 Perşembe 11:58

Sosyal medyada gündem olmuştu… Gerçek ortaya çıktı!

Sosyal medyada ‘Ormanda su arayan kadın’ adı ile paylaşılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir organizasyonunda sergilediği iddia edilen videonun 2017 yılına ait olduğu ortaya çıktı. Bir çok medya kuruluşu tarafından yeni gibi lanse edilen görsellerin İzmirli sanatçı Cansu Ergin tarafından İlkbahar Ekinoksu Tohumları etkinliğinde sergilediği belirtildi.

EGEDESONSÖZ - Twitter’da bazı sosyal medya kullanıcıları ile bazı haber sitelerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir etkinliğinde gerçekleştirildiği öne sürülen ‘Ormanda su arayan kadın’ temalı olduğu iddia edilen gösteriyi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığını paylaşmıştı.

Paylaşılan görsellere çok sayıda vatandaştan tepki gelirken, videonun ise Büyükşehir Belediyesi ile alakası olmadığı ortaya çıktı.

VİDEO 2017 YILINA AİT
Edinilen bilgilere göre ‘Ormanda su arayan kadın’ teması ile paylaşılan videonun aslında İzmir’in Urla İlçesi’nde bağımsız dans sanatçısı Cansu Ergin tarafından  2017 yılında İlkbahar Ekinoksu  Tohumları Şenliği’nde gerçekleştirdiği ortaya çıktı.