GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Temmuz 2020 Cuma 15:54

Sosyal medya ayağa kalktı: Urla’da yunus katliamı mı var?

İzmir’in Urla ilçesinde küçük balıkları tüketmesi sebebiyle yunusların balıkçılar tarafından öldürüldüğü iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Urla Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Önder Can tarafından yapılan açıklamada “Vücutlarında kurşun izi ya da darp edilmelerine ilişkin bir iz yok” dedi.

EGEDESONSÖZ- Urla kıyılarında bazı balıkçıların küçük balıkları yemesi sebebiyle yunus avına çıktığı ve 4 yunus balığını öldürdüğü iddiası sosyal medyada büyük yankı buldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı olaya tepki gösterirken sosyal medyada yayınlanan görsellerde belediye ekiplerinin telef olan bir yunus balığını kepçe ile taşıma görüntüleri ortaya çıktı.

Yunusların hayatını kaybetmesinin ardından durumla ilgili konuşan Urla Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Önder Can, “Vücutlarında kurşun izi ya da darp edilmelerine ilişkin bir iz yok. Zaten tespit edilmeleri ve kıyıya vurdukları andan itibaren geçen sürede bizim müdahale ettiğimiz anda büyük oranda çürümeye başlamışlardı. Bizim ilgili birimde çalışan görevlilerimiz birer gün arayla iki farklı yerde kıyıya vuran yunusları almışlar. Bize gelen bir ihbar olmadığı gibi kasıtlı vurulma söz konusu değil” dedi.