GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Ağustos 2017 Pazartesi 10:40

Son gün izdihamı... Fuara doyamadılar...

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın son gününde ziyaretçiler izdihama neden oldu. Kültürpark’ın farklı kapılarında yığılan binlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu.

Onur konuğu ülkenin Rusya Federasyonu, ilin ise Muğla olduğu 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın son günü izdiham yaşandı.

İEF'TE SON GÜN FOLKART RÜZGARI ESTİ: ÜNLÜLER GEÇİDİ...

Bu yıl 18-27 Ağustos tarihleri arasında Kurban Bayramı’ndan önce ziyaretçilere ev sahipliği yapan fuar alanı binlerce kişiyi ağırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZFAŞ Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde tam dokuz gündür devam eden enternasyonal fuarı en çok ziyaretçiyi son gün olan Pazar günü kabul etti.  Akşam saatlerinden itibaren kapılara gelen ziyaretçilerin gösterdiği ilgi turnikelerde ve kent kart dolum alanlarında yoğunluğa neden oldu.

Belediye ve güvenlik yetkilileri akşam saat 21:00 itibariyle yaşanan yoğunluk için ek önlemler aldı. Binlerce ziyaretçi Kültürpark’ta gerçekleştirilen enternasyonal fuarı için açık ve kapalı alanlardaki mekanları gezdi. Öte yandan her yıl artan ziyaretçi rakamının bu yıl 1.5 milyonun üzerinde kişiye ulaşması bekleniyor. 

İzmirliler, ünlü sanatçı Candan Erçetin'in konseriyle fuarın son gününde de doyasıya eğlendi. Konser bitiminde ise fuar çıkış kapılarında yoğunluk yaşandı. Giriş ve çıkışlarda fuarın en çok kullanılan 9 Eylül Kapısı'nda, ziyaretçiler zorlukla ilerleyebildi. 9 Eylül Kapısı önünde bulunan Mürselpaşa Bulvarı ışıklarında, yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşlar ise araç trafiğini aksattı. Kendilerine kırmızı ışık yanmasına rağmen yolun karşısına geçmekte ısrar eden vatandaşlar ile araç sürücüleri arasında tartışma yaşandı. Metro istasyonlarında da durum farklı değildi.

Özellikle Basmane İstasyonu'nda konserlerin sona erdiği saat 23.00'dan sonra evlerine gitmek isteyen vatandaşlar, izdiham yarattı. Oyuncak ve hediyelik eşya satan işportacılar da, Basmane Metro İstasyonu çıkışında tezgah kurarak bu yoğunluğu değerlendirdi. (Haber Merkezi, DHA)