GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Ocak 2017 Salı 16:12

Soma Grup’un eski ortağı Bergama’da jeotermal arayacak

Soma maden faciasının sorumlusu Soma Grup’un eski ortağı Yılsan Yatırım Holding, enerji yatırımlarının hız kazandığı Bergama’da jeotermal arayacak.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ- İzmir’in enerji merkezi Bergama’da artan yatırımlara bir yenisi daha ekleniyor. Son dönemde İstanbul merkezli dev holdinglerin rotasını çevirdiği Bergama’da İstanbul’daki gayrimenkul ve dev AVM yatırımlarıyla adından söz ettiren Yılsan Yatırım Holding’e bağlı Tera Maden A.Ş. tarafından jeotermal araması yapılacak.

SOMA’DAKİ O FİRMAYLA PROJEYİ İPTAL ETTİ

İş adamı Talat Yıldırım’ın sahibi olduğu firma,2014 yılında 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciasının sorumluları Soma Grubu ile başladığı Kartal’daki 180 milyon dolarlık dev AVM projesini yürütme kararı almıştı. Facianın ardından Yıldırım, Soma Grubu ile yollarını ayırarak tek başına projeyi yapma kararı aldıklarını açıklayarak gündeme gelmişti. 

5 BİN HEKTARDA ARAMA

Firma, İç Anadolu’nun geniş kesiminde yürüttüğü maden çalışmalarına ek olarak İzmir’de yatırım için proje hazırladı. Bergama’nın Balaban mevkiinde jeotermal kaynak araması gerçekleştirecek firma bölgedeki yaklaşık 5 bin hektarlık ruhsat alanı içersindeki 500 metrekarelik alanda çalışma yapacak.  Proje için yaklaşık 1 milyon TL harcanacak.  

İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden onay alan proje için ÇED süreci başlatıldı.