GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Haziran 2016 Salı 07:58

Siyasette İzmir haftası: Peş peşe 3 lider geliyor!

Kent art arda gerçekleşecek iftar buluşmalarında önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli son olarak da Başbakan Yıldırım’ı ağırlayacak.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – İzmir peş peşe gerçekleşecek anlamlı buluşmalarda 3 gün içerisinde 3 Lideri ağırlayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanı sıra Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım da iftar buluşmaları için İzmir’e gelecek.



Kentin ilk konuğu 16 Haziran Perşembe günü Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit ve gazi ailelerine verilecek iftar yemeğine katılacak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olacak. Kente akşam saatlerinde gelmesi beklenen Kılıçdaroğlu’nun geceyi de İzmir’de geçirmesi bekleniyor.



ÖNCE İFTAR SONRA TOPLANTI
MHP Genel Başkanı Bahçeli ise 17 Haziran’da kente gelerek Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenecek geniş katılımlı iftar yemeğine katılacak.

Bahçeli iftar programı sonrası teşkilatla bir araya gelecek. Toplantıya İl Başkanı Necat Karataş ve il yöneticilerinin yanı sıra, ilçe teşkilatları, partililer, yerel yöneticiler ve genel merkez delegeleriyle partili kanaat önderleri de katılacak. İzmir’de gerçekleşecek teşkilat buluşmasına Manisa, Aydın ve Uşak gibi çevre il teşkilatlarından da katılım olacak.



YILDIRIM ANLAMLI BULUŞMA İÇİN GELİYOR
İzmir haftanın kapanışını Başbakan Yıldırım’ı ağırlayarak yapacak. İzmir'e en son geçen 30 Mayıs'ta Efes-2016 Tatbikatı'nı izlemek için gelen Başbakan Yıldırım, 18 Haziran Cumartesi günü yine gelecek.

Başbakan Yıldırım, İstanbul'daki programının ardından iftara yakın bir saatte kentte olacak. İzmir Valiliği tarafından Kaya Termal Otel'de düzenlenecek iftar yemeğinde şehit aileleriyle biraraya gelecek.

İzmir milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım'ın kesin olmayan programına göre pazar günü de İzmir'de bir vatandaşın evine giderek orucunu açacağı öğrenildi.