GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Ekim 2022 Cuma 10:20

Şirinyer Migros için ihale kararı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan Şirinyer'deki Migros alanı için 3 yıllık kiralamaya çıkma kararı aldı. 3 yıl için 7 milyon TL gelir elde etmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi, ihale tarihi için 2 Kasım’ı belirledi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi geçmişte Tansaş tarafından işletilen daha sonra Migros'a devredilen Buca-Şirinyer'deki alan ile ilgili kiralama ihalesine çıkma kararı aldı.

89 metrekare açık alanı bulunan, 2 bin 84 metrekare ise kapalı alana sahip olan alan için kiralama kararı alan Büyükşehir Belediyesi, 3 yıllığına çıkacağı kiralama ihalesi için 7 milyon TL + KDV muhammen bedel belirledi.

Kapalı teklif usulü ile gerçekleştirileceği belirtilen ihale süreci 2 Kasım saat 14:00 olarak belirlendi.

383 BİN METREKARELİK TARIM ARAZİSİ DE VİTRİNDE
Migros alanının yanı sıra Selçuk’ta da 2 tarım arazisi için de kiralama kararı alan Büyükşehir Belediyesi buradan da 1 Milyon 350 bin TL gelir elde etmeyi planlıyor. Belevi Mahallesi’nde bulunan 142 bin 542,56 metrekare ve yine  Belevi Mahallesi’ndeki 240 bin 862,61 metrekarelik tarım arazisi, sera ve fidanlık vasıflı alan için 3 yıllık kiralama kararı alan Büyükşehir Belediyesi, bu ihaleyi de 3 Kasım saat 14:00 olarak belirlendi.