GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Temmuz 2022 Çarşamba 08:49

Şirince’nin dibine atık su tesisi

Atık su arıtma tesisi çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de yeni tesisleri hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Şirince’de bir parselde Paket Atık su Arıtma Tesisi yapmak için plan değişikliği önerileri tamamlandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Atık su Arıtma Tesisi sayısı anlamında Türkiye’de lider konumda bulunan İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni tesisler için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Mordoğan’da hayata geçirdiği arıtma tesisi ile İzmir’deki atık su arıtma tesisi sayısını 70’e çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez Selçuk’ta bir tesisi daha yapmak için düğmeye bastı.

PLANLAR HAZIR
Selçuk ilçesi sınırları içerisinde yer alan turistik Şirince Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Şirince Organik Tarım Gıda’ya ait olan 6 bin 200 metrekare olan, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda “Tarım arazisi” , İzmir Doğu Bölgesi 1/25000’lik planlarda ‘tarım alanı’ olarak yer alan alanda Paket Atıksu Arıtma Tesisi yapmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kapsamdaki 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı  ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nı önerilerini tamamladı.

TURİSTLİK ALANLARA ÇOK YAKIN
Tesisin yapılması planlanan alan İzmir’in turizmi için önemli yere sahip olan Şirince merkezine yaklaşık 380 metre kuş uçuşu mesafede yer alıyor. Nesin Matematik Köyü’ne 1 kilometre mesafede bulunan planlama alanı ayrıca St. Demetrius Church,  Aziz Dimitrios ve St. John Baptist Kiliseleri gibi yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği alanlara yürüme mesafesinde kalıyor.