GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Mart 2016 Pazartesi 11:26

Şirince Nişanyan’da ‘çikolata tadında bir hafta sonu’

Şirince Nişanyan Evleri Mutfak Atölyesi 9-10 Nisan’da Türkiye’nin en iyi çikolata ustalarıyla butik çikolata yapımı kursuna ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin en iyi butik otellerinden biri olarak kabul edilen Şirince Nişanyan Evleri, eşsiz bir güzelliğe sahip mutfağında lezzet dostlarını ağırlıyor. Nişanyan bahçelerinde yetişen otlarla Ege mutfağından mezeler ve yemeklerin yanı sıra batı mutfaklarından da örneklerin sunulduğu yemek kursları düzenleniyor. Çikolata ve pasta etkinliklerinin de düzenlendiği mutfak atölyesi,  9-10 Nisan tarihlerinde İstanbul’dan ve İzmir’den gelecek Türkiye’nin en iyi çikolata ustalarının hocalığında butik çikolata yapımı kursu düzenliyor. Çikolata sevdalılarının büyük ilgisini çeken kurslarda uygulamalı çikolatayla ilgili her türlü konu işleniyor ve kursiyerler evlerine kendi yaptıkları muhteşem butik çikolatalarla dönüyor. İki gün süren uygulamalı kurslarda kursiyerler isterlerse Nişanyan Evleri’nde konaklıyor hem çikolata keyfi hem de eşsiz bir güzelliğe sahip Nişanyan Evleri’nde muhteşem bir hafta sonu keyfi yapıyor, isteyen de günü birlik katılım yapabiliyor.

Nişanyan Evleri’nin eşsiz doğa güzelliği mistik yapısı ile yeri yabancı turistlerin büyük ilgisini çektiğini söyleyen Müjde Tönbekici, “Geniş bahçelerimizde mevsim sebzeleri ve mis kokan naneler, fesleğenler ve kekikler yetiştiriyoruz. Restoranımızda sunduğumuz yemekleri kendim tasarlıyorum ve yardımcılarımla beraber hazırlıyorum. Sebzeleri, eti, balığı Ege'nin nefis adetlerine göre pişiriyorum. Bazen de seyahatlerimden esinlendiğim tatları da harmanlıyorum. Her yıl kendi zeytinlerimizden bir tona yakın organik yağ üretiyoruz. Ne yazık ki satamıyoruz. Ancak kendi ihtiyacımızı karşılıyor. Türkiye'nin milli TV'si TRT'ye ve BBC'ye yemek programları hazırladım. Mutfağımda düzenlediğim kurslar büyük ilgi görüyor 9-10 Nisan’da da çikolata etkinliğimiz var. Nişanyan kişisel gelişimcilerinin de etkinlikleri için de büyük ilgi görüyor. Yakında yoga ile ilgili etkinliklere de başlayacağız bu konu ile ilgili düzenlemelerimiz devam ediyor. “ dedi ve otel müşterilerinin Türkiye’nin her yerinden geldiğini ve dünyanın dört bir yanından gelen yabancı turistlerin de Ege mutfağına çok büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.

9-10 Nisan’da düzenlenecek olan ‘çikolata tadında bir hafta sonu’ etkinliği için yoğun ilgi beklenirken çikolata severlerin yer sorunu yaşamaması için Nişanyan Evleri’nde rezervasyon yaptırmaları gerektiği belirtildi.