GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
8 Ocak 2016 Cuma 10:37

Şifa Hastanesi’ne SGK darbesi: 800’e yakın personel…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik (SGK) Bakanı Soylu'nun talimatıyla sözleşmesi yenilenmeyen Şifa Üniversitesi Hastanesi yaşadığı ekonomik problemlerden dolayı 800'e yakın personelini işten çıkardı.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Çalışma ve Sosyal Güvenlik (SGK) Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla başta Şifa Üniversitesi Hastanesi olmak üzere cemaate yakın olan 10 ildedeki 21 hastane ile SGK sözleşmeleri yenilenmemiş ve hastaneler SGK kapsamından çıkarılmıştı. Bu durum hastaneleri zora soktu.

Edinilen bilgiye göre, SGK kapsamından çıkarılan Şifa Üniversitesi Hastanesi yaşadığı ekonomik problemlerden dolayı 800'e yakın personelini işten çıkardı.

Öte yandan SGK'nın sözleşmeyi yenilememesini yargıya taşıyan hastane, yargıdan gelecek cevabı bekliyor.

Daha önce de Yüksek Öğretim Kurulu’nun üniversiteler bünyesinde faaliyet gösteren ve eğitim hizmeti vermeyen tıp merkezi, poliklinik gibi yerlerin kapatılması kararına dayanarak, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü birimleri İzmir'deki Şifa Üniversitesi’ne bağlı tıp merkezlerinin kapatılması kararını almıştı. İzmir’deki 9 şubesi için tahliye işlemi başlatılan Şifa Üniversitesi Hastanesi, yürütmenin durdurulması için yargı sürecini başlatmış ve İzmir İdare Mahkemesi idari işlemin yürütülmesini durdurmuştu. Hastane karar üzerine hizmet vermeye devam etmişti.