GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Eylül 2022 Perşembe 08:46

Sibel Uyar diplomaları üçledi!

Urla’nın geçmiş dönem Belediye Başkanı Sibel Uyar, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği ve Adalet Meslek Yüksekokulu’ndan sonra, Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisansı’nı bitirdi. Diploma töreninde çok heyecanlandığını belirten Uyar, “Çocuğum yaşındaki gençlerle birlikte mezun olmaktan çok büyük mutluluk duydum” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 2014-2019 yılları arasında Urla Belediye Başkanlığı yapan Sibel Uyar, üçüncü üniversite diplomasını aldı. Ege Üniversitesi Gıda Fakültesi’ni bitirip Gıda Mühendisi unvanını kazanan Sibel Uyar, başkanlık yaptığı dönemde Açık Öğretim Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olmuştu. 2018 yılında Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans eğitimine başlayan Uyar, diplomalarını üçledi. Sibel Uyar’a diplomasını İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Proüf. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu’nun elinden aldı.

TÖREN ALANINDAKİ EN YAŞLI ÖĞRENCİYDİM!
Belediye başkanıyken başladığı yüksek lisans eğitiminin pandemi nedeniyle aksadığını ve mezuniyetinin geciktiğini belirten Sibel Uyar, bu alanda sınava girip doktora yapmak istediğini bildirdi. Diploma töreninde çok heyecanlandığını, üçüncü kez diploma almak için podyuma çıktığını anlatan Sibel Uyar, “Törendeki en yaşlı öğrenciydim. Benim yaşımla sorunum yok; 1971 doğumluyum, yani 51 yaşındayım. Çocuğum yaşındaki gençlerle birlikte mezun oldum. Bundan da çok büyük mutluluk duydum. Öğrenmek, üretmek, gençlerle birlikte olmak, beni diri tutuyor” dedi.

SİBEL UYAR, SİYASETİN TEORİSİNİ ÖĞRENMİŞ HALDE SİYASETE DÖNÜYOR!
Siyasetin içinde olduğunu ancak siyasetin pratiğini yaparken, teorik yönden eksiklerinin olduğunu gördüğünü ifade eden Sibel Uyar, şunları söyledi:

“Her şey çok hızlı değişiyor. Çağa ayak uydurmak, son sistemi takip etmek gerekiyor. Gençlerle birlikte öğrenirken, gençleşiyorsunuz. Pratikte siyaset yaptım ancak teorikte eksiklerim vardı. Teorik anlamda daha iyi olmak istedim. Bu işin eğitimini aldıktan sonra olaylara farklı bir açıdan bakıyorsunuz. Yaşadığımız son gelişmelerin ne anlama geldiğini daha doğru yorumluyorsunuz. İş hayatında bulunmuş, belediye başkanlığı yapmış biri olarak, kendimi daha disipline olmuş hissediyorum. Sibel Uyar, siyaset biliminin teorik kısmını da öğrenmiş, daha donanımlı bir şekilde siyasete dönüyor, diye yazabilirsiniz.”