GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Ocak 2018 Pazar 12:24

Serter’den aile anayasası vurgusu

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu, üyeleri Sibel Çetinel Gürbüz’ün ortağı olduğu Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Maktek’e ziyaret etti. Maktek’in örnek bir aile şirketi olduğunu vurgulayan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, aile anayasasının önemine dikkat çekti.

Ziyarete İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Maktek Yönetim Kurulu üyesi Sibel Çetinel Gürbüz aile şirketi Maktek ile ilgili İZİKAD üyelerine bilgi verdi.

"AİLE ANAYASASI TİTİZLİKLE UYGULANMALI"
Maktek’in tüm aile şirketleri için önemli bir örnek teşkil ettiğini belirten İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ise, “Aile şirketlerinde ikinci, hatta üçüncü kuşaklar kurumsallaşmaya, markaya ve birlikte iş yapma kültürüne daha çok önem veriyor. Bu anlamda aile işletmelerini devralan her bir kuşağın yüksek performans sergilemesi ve birinci kuşağa göre farklı liderlik özelliklerini, yönetim becerilerini ortaya koyabilmesi büyük önem taşıyor. Maktek bu anlamda güzel bir örnek. İkinci neslin yüksek performansı ile şirket büyümesini sürdürüyor. Aile şirketlerinin büyüyebilmesi ve sürdürülebilir başarılar sergilemesi adına aile anayasasının titizlikle oluşturulması çok önemli” diye konuştu.