GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Mart 2022 Pazartesi 18:19

Sertel'den ön seçim için 'Çelebi' ve 'İnce' örneği: İhanet edenler atananlardan çıktı!

CHP içinde yaşanan ön seçim tartışmalarına Mehmet Ali Çelebi ve Muharrem İnce üzerinden örnek veren CHP İzmir  Milletvekili Atila Sertel, "Hiç emeği geçmeden İzmir'in sokaklarını ilçelerini bilmeyen kişiyi buraya milletvekili yaptılar o kişi bugün 3'üncü partisinin yolunda. Kubilay olma yolunda yani. İzmir kaldıraç mı?" diye sordu. Sertel ayrıca, "O kadar çok atanmış insan partiye ihanet etti ki… Ön seçimden çıkan kimse bu partiden ayrılıp başka partiye gitmedi. Buna Muharrem İnce'de dahil. Hiç ön seçime girmedi. Burada bir sıkıntı var. CHP örgütü kimin ne olduğunu çok iyi bilir" dedi

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi içinde yaşanan 'ön seçim' tartışmaları kongrelerin ve kurultayın ertelenmesi ile hız kazanırken, İzmir'de de bazı isimler "Ön seçim yoksa aday değiliz" söylemlerinde bulunmuştu. Bazı vekiller ise ön seçimden kaçmadıklarını ancak "iktidar yolunda yapılmaması gereken tartışmalar" diyerek ön seçim isteyenlere tepki göstermişti.

Ön seçimin olması gerektiğini vurgulayan isimler arasında yer alan ve önseçim olmazsa aday olmayacağını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, çarpıcı örneklerle bu durumdaki tavrını ifade etti.

ÜYENİN KARARINI YOK SAYILDIĞI YAPI…
Verdiği kararın kimseye kafa tutmak olmadığını dile getiren Sertel, halka sorulmasının daha doğru olduğunu söyleyerek, "Ön seçim olmazsa aday değilim. Buna bir kafa tutma yada birilerine rest çekme böbürlenme olarak bakmamak lazım. Biz kendimiz ile düşünelim. Demokrasiye inanıyorsanız; demokrasinin en temel unsurlarından biri halktır. Halka sorarsanız aday konusunda doğru yaparsınız. O zaman iki dudak arasından çıkmamış olursunuz. Halkın size verdiği güçle sırtınızı halka dayarsınız ve halk ile siyaset yapmış olursunuz. Genel Başkanımız da 'Halkın vekilini halk seçer' diyor. Halk seçerse ben çıkarım üyemin önüne 'Beni hangi bölgeden vekil görmek istiyorsunuz?' diye sorarım. Üyenin kararını yok sayıldığı yapı demokrasiyi yok sayan bir yapıdır" şeklinde konuştu.

CHP ÖRGÜTÜ KİMİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİR
Üstü kapalı bir şekilde CHP eski Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce üzerinden ön seçimin önemine de vurgu yapan Sertel, "Mesele CHP'li olmakta. CHP'li ruhumu da üyeliğimi de ölene kadar şeref ve namusla taşıyacağım. 'Aday olmazsam kenara çekilirim' diye bir şey yok. Sonuna kadar çalışacağım. Buna şeref ne namus sözü veriyorum. Ancak hiç emeği geçmeden İzmir'in sokaklarını ilçelerini bilmeyen kişiyi bura milletvekili yaptılar o kişi bugün 3'üncü partisinin yolunda. Kubilay (Fırıldak Kubi lakaplı Kubilay Uygun'u kastederek) olma yolunda yani. İzmir kaldıraç mı? O kadar çok atanmış insan partiye ihanet etti ki… Ön seçimden çıkan kimse bu partiden ayrılıp başka partiye gitmedi. Buna Muharrem İnce'de dahil. Hiç ön seçime girmedi. Burada bir sıkıntı var. CHP örgütü kimin ne olduğunu çok iyi bilir" ifadelerini kullandı.