GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ocak 2022 Cuma 17:02

Sertel'den dikkat çeken 'kurultay' yorumu: Benim oyum hayır olurdu!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde alınan kongre erteleme kararını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Bana göre bu erteleme kararını almak doğru değil. Zamanında delege, il, ilçe, genel merkez seçimleri yapılmalıydı. Çünkü seçimin yapılıp yapılmayacağı meçhul. Ancak biz üstümüze düşeni yapmalıydık. Ben parti meclisinde olsaydım görüşlerimi ertelenmemesi noktasında belirtirdim" diye konuştu

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nde parti tüzüğü gereğince her 2 yılda bir yapılması gereken genel kurul seçimleri için parti 'iktidar' kararı almıştı.

Son olarak 2020 yılında gerçekleştirilen ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'ncı defa Genel Başkan seçildiği kongre sonrasında parti çalışmalarına başlamış ve 2023-2024 seçimleri için çalışmalarına start vermişti.

Millet İttifakı içinde yer alan ve her fırsatta partilileri tarafından 'iktidara hiç olmadığımız kadar yakınız' sloganları atılan Cumhuriyet Halk Partisi'nde, 2022'nin Temmuz aylarında yapılması beklenen Genel Kurul, Parti Meclisi tarafından genel seçimler öncesi parti içinde uyumun bozulmaması gerekçesi ile 1 yıl ertelenme kararı alınmıştı.

Karar sonrası parti içinden bazı isimler 'erteleme kabul edilemez' ve 'sandık kurulmalı' gibi yorumlar yaparken, bir itiraz da CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den geldi.

SEÇİMİN YAPILIP YAPILMAYACAĞI MEÇHUL
Sonsöz TV'nin konuğu olan ve kendisinin Parti Meclisi'nde yer alması durumunda bu karara karşı çıkacağını belirten Sertel, seçimlerin yapılması gerektiğini vurgularken şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir karar aldılar ancak ben her şeyin zamanında olması gerektiğini düşünüyorum. İsterlerse kızsınlar, darılsınlar kurultay takviminin ertelenmesini doğru bulmuyorum. Seçimlerin yapılması lazım. Biz örnek bir partiyiz. Demokrasi açısından Türkiye’nin güvencesi bir partiyiz. Ve kendi içimizde demokrasiyi sonuna kadar uygulamakla mükellefiz. Bana göre bu erteleme kararını almak doğru değil. Zamanında delege, il, ilçe, genel merkez seçimleri yapılmalıydı. Çünkü seçimin yapılıp yapılmayacağı meçhul. Ancak biz üstümüze düşeni yapmalıydık. Ben parti meclisinde olsaydım görüşlerimi ertelenmemesi noktasında belirtirdim."