GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Aralık 2023 Çarşamba 14:28

Sertel’den Buğra Gökce yorumu: Torpilli aday olduğunu düşünüyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından Atila Sertel, kendisi gibi aday adayı olan Buğra Gökce için “Biraz torpilli aday olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı. Bu torpilin, ulusal televizyon kanallarından olduğunu ima eden Sertel, “5 dakika Buğra Bey’in fotoğrafını ekranda tuttular, İzmir’in adayı algısı yaratmaya çalıştılar. Bırakın bizim gibi aday adaylarını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adını bile anmadılar” dedi. Sertel, “Buğra Gökce de sandığa girmeli, İzmir’in adayı ön seçimle belirlenmeli” çağrısında bulundu.

EGEDESONSÖZ – 26 ve 27. Dönem İzmir Milletvekili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Atila Sertel, SONSÖZ TV’de Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in programında, seçim sürecini ve gündemi değerlendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte 9 kişinin Büyükşehir aday adayı olduğunu belirten Sertel, Buğra Gökce’yi kast ederek, “Buğra Bey’in biraz torpilli aday olduğunu düşünüyorum. Çünkü Ulusal bir televizyon kanalı, İzmir’de başka aday yokmuş gibi, sadece onun resmini gösteriyor, onu konuşuyor. Öyle ki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adını bile anmıyor” değerlendirmesinde bulundu.

BAVULUNU KAPIP İZMİR’E GELEN ADAY OLMAMALI
Adayların kesinlikle İzmirli olması gerektiğine vurgu yapan Atila Sertel, muhtar olabilmek için gerekli olan bir yıl o mahallede ikamet etmiş olma şartını hatırlatarak şunları söyledi:

“Evet şu anda 9 aday adayıyız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ben Atila Sertel, Buğra Gökçe, Olgun Atilla, Abdül Batur, Cemil Tugay, Tacettin Bayır, Musa Çam ve Ayhan Baltacı. Kimseyi eksik bırakmayalım. Bazı televizyonlarda bir kişinin fotoğrafını asıyorlar, diğer aday adaylarının ismini bile anmıyorlar. Ben o televizyon kanallarına, 9 kişinin koştuğu atletizm yarışında 1 kişinin adını sürekli ekranlara getirip geri kalanları görmezden gelirseniz, geri kalanlardan biri ipi göğüslerse sizin gazeteciliğiniz ne olacak diye sormak isterim. Benim dışımdaki 8 aday adayı arkadaşım da benim için makbuldür. Yeter ki sandık kurulsun. Herkesin aday adaylığı hakkı var. Seçim yasasına bakın, bir mahallede muhtar olabilmek için o mahallede en az 1 yıl ikametgah istiyorlar. Mahalleyi teslim ederken 1 yıl ikamet şartı arayan kanun varken, bavulunu kapıp İzmir'e gelen olmamalı. Bu şehirde yaşamış olmalı. İlçelerde ne yazık ki bunlar var. Belediye Meclis Üyesi olan İstanbul'da yaşarken meclis üyesi yapıla,n sonra İzmir'e yerleşmek zorunda kalan var. Siyaset iki dudağın arasına bırakılmaz. İzmir'den milletvekili olan arkadaşlara sesleniyorum. Göreviniz sürece İzmir'den ev kiralayın ve bu kentte yaşayın. İzmir'den milletvekili olup başka kentte yaşamak olmaz. İzmir' de yolları, semtleri köyleri, ilçeleri bilen kişiler görevde olmalı. Belki Çeşme'nin nerede olduğunu biliyorlar ancak Ödemiş nerede diye sorduğunuzda Dikili’ye bakanlarla bu iş olmaz.”

KENTİN KOCA BELEDİYE BAŞKANININ ADINI BİLE ANMADILAR
14 Mayıs seçimlerinde İzmir’den milletvekili adayı gösterilen, bugün de Konak Belediye Başkanlığı aday adayları arasında olan Hacer Foggo’ya işaret eden Atila Sertel,şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hacer Foggo'ya çok değer veriyorum. Ancak Konak'tan aday adayı oluyor. Valizi ile gelip aday adayı oluyor. Ben bunu içime sindiremiyorum. Hacer hanıma karşı saygısızlık değil bu. İzmir'de siyaset yapanların hakkını savunmaktır bu. Burada yıllarını vermiş, siyaset yapmış insanlarımız Konak'tan aday adayı olmuş ancak başka ilden gelip aday adayı olmuş. Urla'da 46 aday adayı var. Kaçı Urla'da oturuyor? Urlalılar adayımız kendimiz seçmek istiyoruz diyor. Karaburun'da da durum aynı. Niçin kendi adaylarını seçmesinler? Siz seçmeyi bilmiyor musunuz diyeceğiz?”

ULUSAL TELEVİZYON KANALINI İŞARET ETTİ
Atila Sertel, Büyükşehir aday adayı Buğra Gökce için “Biraz torpilli aday olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı:

“Ben Buğra Gökce'yi severim, sayarım. İzmir'de aday olmasının önüne set çeken bir şey olduğunu düşünmüyorum. İkameti İzmir’dedir. Ancak ben biraz torpilli aday olduğunu düşünüyorum. TV kanallarını izlerken 5 dakika fotoğrafı asılı kaldı ve İzmir'in adayı gibi algı oluşturuldu. Bu İzmir’e, topluma ve diğer aday adaylarına haksızlıktır. Siz diğer aday adaylarını yok sayamazsınız. Hadi biz yeni aday adayıyız. İzmir'de Tunç Soyer var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı… Onunla ilgili tek kelime dahi etmediler. Gökce'nin aday olma hakkı vardır ancak sandıktan çıkmalıdır. İzmir'in siyasetçileri, İzmir'de ilçe başkanlığı, il yönetim kurulu üyeliği yapan o kadar çok insan, "Torpille aday olunmaz" diyor. Bir kentin belediye başkanı atanamaz. Bir kentin belediye başkanı sadece kent halkına sorumlu olduğu gibi CHP'yi çok iyi temsil edecek, siyaseti özümsemiş ve siyaseti içinden gelen biri olmalıdır.”

ÖNÜMÜZE SANDIK KONULSUN, GÖRELİM
İzmir’de 8 yıl boyunca bürokrat olarak görev yapan, Genel Sekreterlik makamındayken İstanbul Büyükşehir’e geçen Buğra Gökce’ye yönelik eleştirileri değerlendiren Sertel, bu konuda, “Siyasette seveniniz de vardır, sevmeyeniniz de. Buğra Bey’i İzmir’de seven de var, sevmeyen de. Sandık konulsun önümüze, görelim. Toplumun kimi istediğini, sandık gösterecektir” ifadelerini kullandı.