GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ocak 2016 Salı 12:10

Sertel AK Partililerin suç duyurusu hamlesine ne tepki verdi?

CHP İzmir Milletvekili, AK Partili Hamza Dağ ile Rıfat Sait’in Cumhurbaşkanı’na hakaret gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamasını yorumladı. Sertel, “Ben onlara hayret ediyorum” dedi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in bir televizyon programında yaptığı açıklamalar kent siyasetinde tartışma konusu oldu.

İzmir Milletvekili Sertel katıldığı TV programında, “Biz hem çok şanslıyız hem çok şanssızız. Aynı yüzyıl içinde hem Türkiye'ye bir deha gelmiştir ve ne yazık ki Türkiye'nin de bir delisine denk geldik. Dehamız Mustafa Kemal Atatürk'tür. Diğerini de zaten siz biliyorsunuz. Manisa'ya açılan hastanesinin de niye açıldığını iyi biliyorsunuz. Allah onu oraya getirmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.

AK Parti cephesi bu sözlerle sonrası harekete geçti. MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın yardımcısı Rıfat Sait bu sözler nedeniyle Sertel hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

AK Partililerin hamlesi sonrası Egedesonsöz’e konuşan Sertel, açıklamasında herhangi bir isim vermediğini belirterek, “Ben onlara hayret ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sertel şunları söyledi: Suç duyurusunda bulunsunlar. Ben metni göreyim ona göre cevap veririm zaten. Orada herhangi bir isim geçmedi. Bu arkadaşlar nasıl oluyor da o sonucu çıkarıyorlar. Ben kendi bakış açılarında yanlış var diye düşünüyorum. Kendilerine bir baksınlar bakalım. Hangi kötü sıfat kullanılırsa kendilerine çekiyorlar. Ben hayret ediyorum onlara. Kendileri aslında cumhurbaşkanına kötülük yapıyor.