GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Nisan 2023 Salı 07:37

Serbest bölge ilan edilmişti… Tek kalemde 435 milyonluk satış!

Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla birlikte serbest bölge ilan edilen Menemen Maltepe Mahallesi’ndeki 1 buçuk milyon metrekare büyüklüğündeki parsel belediye tarafından 435 milyon TL ile satışa çıkarıldığı öğrenildi. Öte yandan parselin yanı başında bulunan İZBAŞ’ın yönetiminin alıcı olduğu öğrenildi.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte geçtiğimiz yıl serbest bölge ilan edilen İzmir’in Menemen ilçesindeki bölge satışa çıkarıldı.

İlçenin Maltepe Mahallesi ile İzmir Serbest Bölge (İZBAŞ) arasında kalan 1 milyon 501 bin 130 metrekare büyüklüğündeki ‘Menemen Serbest Bölgesi’ mülkiyetini elinde bulunduran belediye tarafından vitrine çıkarıldı.

Plan çalışmaları henüz yapılmayan ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ndeki kayıtlarda hala tarım arazisi olarak taşınmaz için 435 milyonluk bedel biçilmesi de dikkat çekti.

690 BİN METREKARESİ SANAYİYE KAPALI
Ayrıca satış ilanında parselin 690 bin metrekarelik kısmının Gediz Deltası Sulak Alanı Tampon Bölgesi içinde kalması nedeniyle, serbest bölge sanayi alanı kurulamayacağı da vurgulandı. Bu bölgeye sadece alım satım faaliyeti, depolama faaliyeti, idari bina, sosyal tesis ve diğer sanayi dışı faaliyetler için kullanılabilecek.

İHALE 24 NİSAN'DA
Devlet İhale Kanununa göre kapalı teklif yöntemiyle satışa çıkarılan parselin ihalesi 24 Nisan 2023 tarihinde Menemen Belediyesi Encümeni tarafından meclis salonunda gerçekleştirilecek.



İZBAŞ TALİPLİ
Öte yandan İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli de parsel için talipli olduklarını açıklamıştı. Dünya Gazetesi’ne açıklamada bulunan Başkan Sevimli,  Menemen Serbest Bölgesi’ni, “İZBAŞ’ın genişleme saha­sı olarak gördüklerini” belirterek, “Sınır komşumuz olan 1 milyon 516 bin metrekarelik bu arazinin İzmir ekonomisine kazandırılması için tüm planlamalarımızı yaptık. Mart ayında yapılmasını beklediğimiz ihaleyi alarak 2023 yılında, Cum­huriyetimizin 100’üncü yılına ya­kışır planlı bir serbest bölgeyi ül­kemize ve kentimize kazandıracağız” ifadelerini kullanmıştı.