GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Nisan 2018 Pazar 15:57

Şengül’den Kocaoğlu’na 'fair-play' çağrısı: Samimi olarak oturalım…

AK Parti Çiğli Kongresi’ne İl Başkanı Şengül’ün sözleri damga vurdu. AK Parti İl Başkanı Şengül, “Buradan Aziz Kocaoğlu’na sesleniyorum. Asla kavgaya ve çatışmaya girmem. Gelin beraber oturalım. Bu çatışmaları, kavgaları bir kenara bırakalım" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül Çiğli İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada hem partililere hem de siyasi rakiplerine mesajlar verdi.

Daha önce görev yapanların, görevi devrettikten sonra vefa görmediğini söyleyen Şengül, "Partinin en büyük hastalığı bu. Geçmişte görev yapan arkadaşlarımız parti için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz siyaset yaparken hiçbir beklenti içerisinde olmadan siyaset yapıyoruz. Eğer kafanızda makam mevki olursa bilin ki sonu hüsrandır. Biz davamıza inandığımız için siyaset yapıyoruz. Kendimiz için siyaset yapmıyoruz. Yaşadığımız sıkıntıları gelecekte ezilen mazlumlar yaşamasın diye siyaset yapıyoruz. Eğer bunu bilirsek kendi egolarımız bir kenara bırakırsak, gerçekten samimi olursak, olumlu yanlarımızı ön plana çıkarırsak başarıyı yakalarız. Biz o hastalıkları tedavi etmek için buradayız" dedi. Partililerin, egoları ve nefsi ile sürekli savaşmaları gerektiğini ifade eden Başkan Şengül, kendini pazarlayan ve belli makam mevkiler peşinde koşanlarla mücadele etmek için göreve geldiğini kaydetti. Şengül, "Bizim oyun oynayanlarla kendi için koşturanlarla yolumuz bir olmaz. Ya iyi bir ekip oluruz, ya yollarımızı ayırırız" dedi.

KOCAOĞLU’NA ÇAĞRI
Açıklamasının devamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştiren Şengül, "Kocaoğlu, sanki çok önemli projeler yapmak istiyor da Hükümet bunu engelliyor. Ne zaman hesap verme zamanı geldi aynı konuşmalar başlıyor. Bir metin yazıp İl Başkanı'na gönderiyor. Ona da yanıt verecek değilim. Buradan Aziz Kocaoğlu’na sesleniyorum. Asla kavgaya ve çatışmaya girmem. Gelin beraber oturalım. Bu söylemleri, çatışmaları, kavgaları bir kenara bırakalım. Samimi olarak oturalım, İzmir’in acil sorunları ne, bizim üzerimize ne düşüyor, sizin üzerinize düşen ne? Onları yapmaya çalışalım. Didişme ile kavgayla kaybedecek zamanımız yok. İstiyoruz ki İzmir kazansın Türkiye kazansın" dedi. (DHA)