GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Mayıs 2024 Salı 10:47

Sendikadan Yorgancılar’a ‘yeşil pasaport’ tepkisi ve vize göndermesi: Eleştiriyi memura değil hükümete yapın!

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın Kamuda sadece birinci derecede kademeden itibaren 21 yılını dolduran çalışanlara veya müdür ve üstü olanlara yeşil pasaport verilsin’ açıklamasına memur sendikalarından tepki geldi. Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, iş insanlarının yaşadığı vize sorununa değinerek “Bu eleştiriyi mevcut hükümete yönlendirmeleri gerekiyor. Yeşil pasaport hakkımızla uğraşmasınlar. Hükümetin politikaları sonucu iş insanlarına, Türkiye vatandaşlarına vize verilmiyor” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB toplantısında oda başkanlarına yeşil pasaport müjdesi vermişti. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın konuyla ilgili açıklamaları ise gündem oldu. Yorgancılar, yeşil pasaportun verilmesiyle ilgili güncellemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Yorgancılar’ın “Kamuda sadece birinci derecede kademeden itibaren 21 yılını dolduran çalışanlara veya müdür ve üstü olanlara verilsin” sözlerinden sonra memurlardan ve sendikalardan tepki geldi.

YORGANCILAR, SANIRIM MEVZUATI BİLMİYOR
Egedesonsöz’e konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, yeşil pasaportun memurlar için kazanılmış bir hak olduğunu söyleyerek, “Talihsiz bir açıklama olmuş. Memurların bir hiyerarşik yapısı vardır. Üçüncü derecenin birinci kademesine düşen memurlar yeşil pasaport almaya hak kazanır. Bunun için de uzun bir zaman gerekir. Yorgancılar, sanırım bu durumun farkında değil veya mevzuatı bilmiyor. Devlet memurlarının yıllarca çalışıp hak ettiği bir iştir. Kazanılmış bir haktır. Sayın Yorgancılar’ın bu tür açıklamalarla bunu değiştirmesi söz konusu değildir. Bizim için üzücü bir şey. 657 sayılı yasa çok açıktır. Kimsenin niyetine bağlı olarak değişmez. Üçüncü derecenin birinci kademesine düşen memurlar yeşil pasaport almaya hak kazanır” dedi.

BU SORUNU EMEKÇİLERE YÜKLEMEMELİLER

Keleş, iş insanlarının vize sorunu yaşamasına değinerek şunları söyledi:

“İş insanları yaşadığı bu sorunu emekçiler üzerinden görmemeli. Bu eleştiriyi mevcut hükümete yönlendirmeleri gerekiyor. Yeşil pasaport hakkımızla uğraşmasınlar. Hükümetin politikaları sonucu iş insanlarına, Türkiye vatandaşlarına vize verilmiyor”