GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Haziran 2016 Cuma 19:13

Sendikadan ‘İZBELKOM’da transfer iddiaları’na yalanlama!

Şirket çalışanlarının İZELMAN A.Ş.’ye transfer edileceği iddiaları ortaya atıldı. Söylentiler sonrası İZBELKOM’da örgütlü Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası’ndan detaylı açıklama geldi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZBELKOM A.Ş. şirketinde yapılan operasyonun ardından müdür yardımcısı C.Ö.’nün zimmet suçuyla görevine son verilmesiyle yaşanan kriz sonrası bu kez de transfer iddiaları patlak verdi.

Şirket çalışanlarının İZELMAN A.Ş.’ye transfer edileceği iddiaları ortaya atıldı.

Söylentiler sonrası İZBELKOM’da örgütlü Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası’ndan detaylı açıklama geldi.

Belediye İş 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu, iddiaları net bir dille yalanladı.

ASPARAGAS HABER YAPTIRMIŞLAR!
Mutoğlu şunları söyledi: Toplu iş sözleşmesi devam ederken İZBELKOM işçisine karşı yapılmış en büyük haksızlık ve terbiyesizliktir. 60 gün süren toplu iş sözleşme süreci devam ediyor. Gayet de iyi giden bir süreç var. bu süreç içinde toplu iş sözleşmesini provoke etmeye çalışan bazı güçler, dış mihraklar, iş birlikçiler bu tür asparagas bir haber yaptırmışlar. Böyle bir habercilik olmaz. İlgili bir sendika ve bürokrasi var. biz bunun Genel -İş tarafından üretilmiş bir asparagas olduğuna inanıyorum. Bunu yapan güçleri biliyoruz. İZELMAN işçisi DİSK’in kongresinden sonra hızla Belediye-İş sendikasına üye olmaya başladı. Bu akışı önlemek adına yapılan bir eylemdir. Belediye-İş Sendikası kurulduğu günden beri laik sosyal hukuk devleti olmasını savunacak emperyalizme müsaade etmeyecektir.