GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mart 2016 Pazartesi 10:06

Sendika başkanları Kılıçdaroğlu’ndan ne istedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sendika başkanları ile bir araya geldi. Hükümetin açıkladığı taşeron çalışanlara kadro konusunun masaya yatırıldığı toplantıda Kılıçdaroğlu başkanları dinledi.

EGEDESONSÖZ - Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı taşerona kadro konusundaki tartışmalar devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sendika başkanları ile buluştu. Toplantıya DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan katılırken Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel de hazır bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda, “Üç sendikanın üzerinde mutabık kaldığı bütün konuları dile getirmekten çekinmeyeceğiz. Sendikaların hayır dediği bir tasarıya, bir düzenlemeye CHP olarak evet dememiz zaten mümkün değil” dediği öğrenildi.  Öte yandan toplantıda, taşerona kadro konusu görüşülmeden önce ortak çalışma heyeti kurulması ve kanun düzenlemeleri sırasında muhalefete yol gösterecek önerilerin alınması kararlaştırıldı.

Toplantı ile ilgili değerlendirme yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “ Türkiye’nin ve Dünya’nın genel gidişatı ile ilgili genel görüşlerimizi paylaştık. Ardından işçiler ve kamuda çalışanlarla ilgili düzenlemeler gündeme geldi.  Biz, devlet işletmelerindeki herkesin kadroya ayrımsız alınmasını istiyoruz. Yine torba yasalarla uğraşılmasın istedik. 2012’de İMF ve Dünya Bankası’ndan kredi şartlı alındı. Ulusal İstihdam Politikası’nda düzenleme öngörülüyor. Biz bu tür şartlı ve bağlayıcı çalışmalara karşıyız. Ayrıca taşeron konusunda belediyelerde ciddi sıkıntılar var. Belediye şirketleri yeni düzenleme ile ihaleye girmeden işleri almalıdır. Kiralık işçi yasasının ret edilmesini istedik. Yine kıdem tazminatlarının bireysel emeklilik fonuna devrine karşı çıktığımızı söyledik. Bize göre taşerona yapılacak düzenleme fiyaskodur” dedi.