GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Eylül 2023 Perşembe 08:17

Sel yerle bir etmişti... İzmir'den Libya'ya yardım eli!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Libya'da yaşanan sel felaketinde binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirterek, "Türkiye'nin 159 sağlık çalışanı Libya halkının yanında olacak. İyi haberler bekleyen 85 milyon insanın da kalbi Libya'da" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 148 sağlık çalışanının daha İzmir Alsancak Limanı'ndan Libya'ya gönderildiğini bildirdi.

Bakan Koca, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Libya'da yaşanan sel felaketinde binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve haber alınamadığını belirtti. Koca, bakanlık olarak Libya'ya, 2 acil müdahale ünitesi, tıbbi sarf malzemeleri, jeneratör, ilaç ve tıbbi cihazlar ile 11 kişilik UMKE ve UMKE ATAK timi gönderildiğini anımsattı.

Yeni gönderilecek ekiple 159 sağlık çalışanının Libya halkının yanında olacağını aktaran Koca, "Bu gece, İzmir Alsancak Limanı'ndan kalkacak gemi ile 148 personel daha gönderiyoruz. Tam teşekküllü 2 sahra hastanesi ve 6 acil müdahale ünitesi, 10 ambulans, UMKE ATAK donanımlı 7 araç, 6 acil müdahale aracı aynı gemiyle yolda" dedi. Ölü sayısının tam olarak teyit edilemediğini belirten Uluslararası göç örgütü Libya ofisi, felaket sebebiyle en az 10 bin kişinin kayıp olduğunu hayatını kaybedenlerin 2 binden fazla olduğunu açıkladı.