GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Ağustos 2016 Cuma 19:02

Şehitlere veda: Gözyaşları sel oldu!

Elazığ ve Bitlis'te terör örgütü PKK mensupları tarafından düzenlenen saldırılarda, şehit olan polis memuru Elvan Özbay, Uzman Çavuş Özen ve Uzman Onbaşı Mesut Demir son yolculuğuna uğurlandı.

Elazığ'da, İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurlarından Elvan Özbay'ın (46) cenazesi, Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin naaşı, uçakla Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'na getirildi. Naaş buradan Altıntaş ilçesine bağlı Gecek köyündeki baba evine götürülerek, helallik alındı.

Bu sırada, şehidin eşi Neval, çocukları Emirhan (22) ve Ahmethan (18) ile yakınları, Türk bayrağının örtüldüğü tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin, 83 yaşındaki babası Ahmet Özbay, taziyeleri kabul etti. Özbay'ın naaşı, daha sonra köy camisine getirildi.

Şehidin cenazesi, Kütahya İl Müftü Vekili Veysel Kükrek'in kıldırdığı namazın ardından köy mezarlığına defnedildi.

Şehit Adem Özen memleketi Gaziantep'te defnedildi
Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Adem Özen'in cenazesi, memleketi Gaziantep'te defnedildi.

Bitlis'ten askeri uçakla Gaziantep Havalimanı'na getirilen Özen'in naaşını, protokol üyeleri, askeri erkan ile şehidin yakınları karşıladı. 

Şehidin annesi Asiye Özen, oğlunun tabutunun Yeşilkent Mezarlığı'na getirilişi sırasında Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) lanet okudu. 

Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi toprağa verildi. 

Evli ve bir kız çocuğu babası olan 28 yaşındaki Adem Özen'in 8 yıllık asker olduğu öğrenildi.

"Şehit Mesut Demir'in naaşı 2 bin kişi tarafından karşılandı"
Bitlis'in Hizan ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir'in cenazesi, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde toprağa verildi. 

Askeri helikopter ile ilçeye bağlı Dedeler Mahallesi'ne getirilen şehidin naaşı, ailesi ve yakınlarının yanı sıra yaklaşık 2 bin kişi tarafından karşılandı.

Askeri tören ile alınan şehidin naaşı, önce baba evine getirildi ve helallik istendi. Bu sırada baba Bekir ve anne Ayşe Demir, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Bir süre Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp ağlayan şehit annesi Ayşe ve baba Bekir Demir'i yine yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir'in cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından Mahalle Mezarlığı'nda defnedildi. (a.a)