GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Haziran 2016 Cuma 10:01

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Büyükşehir’in iftarına neden katılmadı?

İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatice İşbilen, “Teröristler ile arasına mesafe koymadığı sürece bir araya gelemeyiz. Şahsi kararım ile iftara katılmadım. Çünkü Kılıçdaroğlu vardı” dedi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ramazan ayı nedeniyle şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki iftar programına katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, şehit aileleri ve gazilere seslendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar programına ise İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatice İşbilen katılmadı. İşbilen, katılmama gerekçesini ‘şahsi fikri’ olarak yorumlarken, Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki açıklamaları ve sözleri nedeniyle programa gelmediğini söyledi.

İşbilen, “Siz benim eşime, oğluma kurşun atacaksınız ben de sonra o kurşun atanlara destek verenlerin yanına gideceğim. Bu doğru bir düşünce değil. Ne demek PKK’lıyı ziyaret etmek, evine gitmek. Kılıçdaroğlu’nun son günlerdeki sözleri bizi derinden üzmüştür. Şehit ailelerinin ve gazilerin çoğu iftar programına Aziz başkanın iftarı diyerek davet edildi. İnsanlar onun için gitti. Birçoğu başkana sevgisinden katıldı. Kılıçdaroğlu’nun geleceğini çoğu bilmiyordu. Kimseye ‘gitmeyin, katılmayın’ demedim. Çünkü benim aldığım karar tamamen kişiseldir. Kılıçdaroğlu’nun yaptıklarını doğru bulmuyor, terör örgütleri ile arasına mesafeyi tam olarak koymasını bekliyorum” dedi.