GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Mayıs 2021 Cuma 11:53

Şehir Plancıları, İnciraltı için Çalışma Grubu kuruyor

İzmir’in gözde yerlerinden olan ve planlama süreci uzun bir süredir devam eden İnciraltı için Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Çalışma Grubu kurulmasına karar verdi.

EGEDESONSÖZ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlama çalışmaları devam eden İnciraltı ile ilgili olarak meslek odaları bölgenin tarım alanı olduğu gerekçesi ile planlamalara karşı çıkmıştı.

Planlama sürecinin yakın zaman içerisinde bitmesi beklenirken Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi de bölge ile ilgili bir çalışma grubu kurmaya karar verdi.

Odadan yapılan açıklama şöyle:  

“Balçova ilçesi, İnciraltı bölgesi, Turizm Merkezi ilanı, Expo Alanı kararı, İl Toprak Koruma Kurulu kararı, Körfez Geçişi Projesi, yapılaşma öngören ve yargı kararları ile iptal edilen değişik ölçeklerdeki plan kararları ile yaklaşık otuz yıldır kent gündeminin ana başlıklarından biri olmuştur.

Son olarak; İnciraltı bölgesine yönelik İl Toprak Koruma Kurulunun 23.09.2020 tarihli “tarım dışı planlama yapılabilir” kararı sonrası bölgeyi yapılaşmaya açmaya yönelik plan çalışmaları yeniden gündeme gelmiştir.

Bölgeye yönelik Şubemizce 2013 yılında hazırlanan rapor, son gelişmeler çerçevesinde güncellenmekte olup, yakın gelecekte yeniden kent gündeminin ana başlıklarından birini oluşturacak olan İnciraltı bölgesine ilişkin mevcut durum ve olası plan süreçleri kapsamında değerlendirme yapmak üzere 27.02.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile “İnciraltı Çalışma Grubu” oluşturulmasına karar verilmiştir”