GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Kasım 2021 Pazar 11:04

Şehir Hastanesi’nde zehirlenme iddiası

İzmir’de yapımı devam eden şehir hastanesinde çalışan en az 60 işçinin yediği yemeklerden kaynaklı zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı iddia edildi. 
Metehan UD/EGEDESONSÖZ - DİSK’e bağlı Devrimci Yapı, İnşaat Ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş), İzmir’in Bayraklı ilçesinde inşaat süreci devam eden şehir hastanesinde çok sayıda işçinin zehirlendiğine dair sosyal medya hesaplarından bilgilendirme yaptı.

Sendikanın paylaşımına göre hastanenin şantiyesinde dün öğlen ve akşam yemeklerinde bulunan kıymadan zehirlenen 60 civarında işçi Ege Üniversitesi Hastanesi’ne ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçiler tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Sendikanın paylaşımında hastaneye gitmeyen şantiyede gözlem altında tutulan işçilerin olduğu da ifade edildi.

‘MALİYETLERİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN’
Egedesonsöz’e bilgi veren Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut işçi maliyetlerinin en aza indirmek için son kullanma tarihi gelen ürünlerin kullanılmış olabileceğini ileri sürdü. Karabulut “Şehir hastanesi büyük bir hastane ve burada çalışma koşulları, beslenme ve barınma olanakları ile daha sık denetimler yapılması gerekiyor ama bu denetimler yerine getirilmiyor. Şehir hastanesinin inşaatı bir süreliğine durmuştu ardından krediler açılınca tekrar çalışmalar başladı. Yemek şirketi ile yapılan sözleşmede güncellenmemiştir ya da güncellenmiş olsa da cüzi bir miktardır. Gıda fiyatlarındaki artışı da göz önüne alırsak şirket böyle bir yöntem geliştirmiş olabilir” dedi.