GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
25 Haziran 2024 Salı 08:29

Şehir Hastanesi’nde kriz ikinci gününde… İşçilerden kısmi iş bırakma!

Bayraklı Şehir Hastanesi’nde maaş ve çalışma koşullarından dolayı başlayan eylem ikinci gününde de sürüyor. İşçiler bugün kısmi olarak iş bırakırken sendika, işçi, taşeron şirket ve başhekimlik görüşmesinden çıkacak sonuca göre işçiler eylemin devamına karar verecek. İşçiler, yapılan görüşmenin ardından iş başı yaparken şirket çalışma koşullarının iyileştirileceğinin sözünü verdi.

EGEDESONSÖZ -  İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ndeki ISS firmasına bağlı olarak çalışan taşeron işçiler dün çalışma şartları sebebiyle iş bırakmıştı. Başhekimlik önünde toplanan emekçiler, aylık ücretlerinde iyileştirme ve insani koşullarda çalışma talep etmişti.

İşçilerin eylemi bugün de devam etti. Acil birimler hariç diğer birimlerdeki işçiler iş durdurdu. İşçiler eylemde taşeron şirkette çalışmak istemediklerini belirterek taşeron şirketi de istifaya çağırdı.

Bugün işçilerin üyesi olduğu HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş sendikası temsilcileri, işçiler, taşeron ISS Şirketi yöneticileri ve başhekimlik bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmeden olumsuz bir sonuç çıkarsa işçi temsilcileri bütün işçilerin iş bırakacağını dile getirdi. 

İşçiler yapılan görüşmenin ardından iş başı yaptı. Edinilen bilgilere göre; şirket işçilere maaş dışında çalışma koşulllarının iyileştirileceği ve eyleme katılanların maaşlarında kesinti yapılmayacağı yönünde söz verdiği öğrenildi.