GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
2 Aralık 2022 Cuma 14:53

Seferihisar'ın kür ve tedavi merkezi için geri sayım!

Sakız Ağacı İnşaat Şirketi tarafından Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi’nde yapmak istediği 4 yıldızlı otel için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED süreci başlattı.

EGEDESONSÖZ - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Termal Turizm Master Planı kapsamında 2012 yılında ilan edilen İzmir-Seferihisar-Doğanbey Termal Turizm Merkezi’nde inşaa edilmek istenen otelle ilgili yeni adım atıldı.

Termal turizm bölgesindeki parsellerin bir kısmına sahip olan Sakız Ağacı İnşaat Şirketi imar sürecinin ardından çevresel etki değerlendirme sürecini başlatmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kapısını çaldı.

Bakanlık tarafından başlatılan ÇED sürecine şirket Atatürk Mahallesi sınırları içerisindeki 10 bin 197 metrekarelik 553 ada 1 parsele ‘Elma’ ismi verilen otel inşaa edilmek isteniyor. 5 kat ve 2 bodrum kattan oluşacak otel için şirket 225 milyon 962 bin TL bütçe ayrıldı.



238 YATAK KAPASİTELİ
Proje kapsamında 75 odası 2 kişilik, 22 odası ise 4 kişilik olmak üzere toplam 97 oda kapasiteli, içerisinde 238 adet yatak, çok amaçlı salonları, kadın-erkek ayrı olmak üzere kür masaj, dinlenme ve soyunma odaları, kür havuzları, kür hamamları, fitness salonları, saunaları, hamamları ve masaj odaları barındıran 1 adet otel binası, 2 adet günübirlik tesis (kafeterya), 1 adet havuz  ile 33 araçlık açık otopark yapılması planlanıyor.



5 BİNLİK VE BİNLİK PLANLAR YAYIMLANMIŞTI
Kültür ve Turizm Bakanlığı proje dair ilk planları 2012 yılında ilan etmişti. Ancak askıya çıkan 25 binlik plan revizyonunda açılan davalar sonucunda değişikliğe giderilmişti. Son olarak bölgeye dair 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl askıya çıkarılmıştı.