GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ağustos 2023 Perşembe 15:44

Seferihisar’dan borçlara karşılık hamle… 447 taşınmaz satışta!

Seferihisar Belediyesi mülkiyetindeki 447 taşınmazın kamu kurumlarına olan borçları karşılığında devredilmesi ya da satışa çıkarılması kararı alındı. Üzerinde haciz olan taşınmazlar arasında denize sıfır parseller de yer alıyor.

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ - Seferihisar Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında ek gündem maddesiyle meclise getirilen belediye mülkiyetindeki bazı 447 taşınmaz takas, mahsup edilmesi veya satışa çıkarılması önergesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti. Komisyondan oy çokluğu ile geçen önerge Ağustos ayı meclisinin ilk oturumda da oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis’ten geçen karara göre ilçenin Atatürk, Bengiler, Beyler, Camikebir, Cumhuriyet, Çamtepe, Çolak İbrahim, Doğanbey, Düzce, Gödence, Gölcük, Hıdırlık, İhsaniye, Kavakdere, Mersinalanı, Orhanlı, Payamlı, Sığacık, Tepecik, Turabiye, Turgut ve Ulamış mahallelerindeki yüzlerce parsel özelleştirilecek.



Satışa çıkarılmasının önü açılan parsellerin büyüklüğünün 2 metrekare ile 80 bin 490 metrekare arasında değiştiği görülürken listede özellikle Sığacık Mahallesi’ndeki denize sıfır ya da yürüme mesafesinde yer alması da dikkat çekti. Karar alınan taşınmazların üzerinde belediyenin kamu kurumlarına olan borçlarından kaynaklı haciz olduğu da öğrenildi.



SATIŞ İÇİN NE DEDİLER?
Gündem maddesi ile ilgili mecliste AK Parti Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Ümit Cingöz ise meclis salonunda yaptığı konuşmasında “4 buçuk yıldır sürekli olarak meclis toplantılarında gündeme gelen ve çoğunluğu vatandaşlarımıza ait olan ancak ufak bölümleri Belediyemize ait hisseli satışlara ilişkin görüşlerimizi vatandaşlarımızın lehine olduğu yönünde olumlu olarak destekledik.Fakat komisyon kararıyla 447 adet taşınmaz üzerinde alınan kararı şöyle bir tek tek incelediğimizde gayrimenkullerin %80’i yalnızca Seferihisar Belediyesi’ne ait 1171 , 3000, 8200 metrekare, 14 dönüm gibi ciddi büyüklükte parseller olduğunu görüyoruz. Bu kadar geniş taşınmazın satış yetkisinin verilmesini biz doğru olmadığını ifade etmek istiyoruz. Çünkü bugün siz bu kadar geniş bir yetkiyi alıp, 447 adet taşınmazın satışlarını yapmayacaksınızdır belki ancak sizden sonra gelecek Belediye Başkanının bu yetkiyi kötüye kullanmayacağının garantisini kimse veremez. Biz bunun tekrar iade edilip kurumlara olan borçlarımız kadarını yada Belediyemizin bütçesini rahatlatacak kadar kısmının satışını, mahsuplaşmasını veya takasını mecliste gündeme getirsek daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Çünkü çok büyük arsalarımız var. Yarın başka bir belediye başkanı gelir hepsini satar. Biz Seferihisar’ın yarınlarını da düşünmek zorundayız” ifadelerini kullandı.



BAŞKAN YETİŞKİN: İLLA SATACAĞIZ DİYE BİR ŞEY YOK
Satış kararı ile ilgili Meclis’te gelen eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Bu yaptığımız yeni bir iş değil. Yıllardır aldığımız kararlar hep bu yönde. Tüm mal varlıklarımızı ortaya dökeriz ama illaki bunları satacağız diye bir şey yok. Bu yetki daha önceki dönemde de vardı ama biz bunları fütursuzca satmadık. Biz bunları SGK’ya teminat olarak vereceğiz ki borçlarımızı kaldıracaklar. İnsanların önünü açmamız gerekiyor. Her yıl yaptığımız bir şey bu. Zorunlu olmadıkça da satmadık.” ifadelerini kullandı.


Satışa çıkarılması parsellerin listesi: