GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Eylül 2023 Perşembe 15:50

Sayıştay raporunda İzmir detayı... Üniversitenin tesisi çürüyor!

Sayıştay’ın Ege Üniversitesi için hazırladığı raporda, Çeşme’de denize sıfır bulunan Dinlenme ve Eğitim Tesisleri’nin 6 yıldır işletilmediği ve atıl bırakıldığı ortaya çıktı. Terk edilen tesisin 48 odaya sahip olduğu belirtildi. Bu terkten ve kimsesizlikten dolayı tesisin çatısında deformeler olduğu ve içerisinde bulunan oda ve eşyaların yıprandığı raporlarda yer aldı.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Sayıştay’ın her sene düzenli olarak kamu kurumlarının bütçelerini araştırdığı raporlar yayımlandı. Kamu idareleri denetim raporları başlığı altında bulunan Özel Bütçeli İdareler – A kısmında bulunan üniversitelerin raporlarında dikkat çeken detaylar ön plana çıktı.

Ege Üniversitesi’nin 2022 Sayıştay raporu da yayımlanan raporlar arasında yerini aldı. Raporda en çok dikkat çeken bulgu ise üniversiteye ait olan ve ‘denize sıfır konumda’ diye tabir edilen Çeşme Dinlenme ve Eğitim Tesisleri’nin 6 yıldır işletilmediği ve atıl durumda bırakıldığı ortaya çıktı. Raporda belirtilen tarihler dikkate alındığında 2015 yılında açılan tesis sadece iki yıl kullanıldıktan sonra terk edildi.

48 ODASI, KENDİSİNE AİT AMFİ TİYATROSU VAR
Ege Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin bitişiğinde bulunan 3 katlı binanın otel kısmında 48 oda olduğu, açık bahçe, kafeterya, havuz kafe, snack bar, ana restoran, Türk hamamı, amfi tiyatro, kapalı restoran, pide fırını, 3 adet lobi, çamaşırhane, resepsiyon, idari birimler, 2 adet soğuk hava deposu, otopark, oyun salonu ve havuz bulunduğu raporda yer aldı.

Turistik açıdan denize girilebilir kıyıya sahip olan otelin, denize sıfır konumda bulunduğu raporda ayrıca dikkat çekti.

TERKTEN DOLAYI ÇATISI DEFORME OLDU, ODA VE EŞYALAR YIPRANDI
Otel, 6 yıldır hiçbir şekilde kullanılmadığı için terk edilerek yıpranmaya bırakıldığı tespit edildi. Raporda, otelin hiç kullanılmamasından dolayı çatı problemi yaşadığı ve eşyaların yıpranmaya maruz bırakıldığı tespitine yer verildi.

Raporda ayrıca fakülte öğrencilerinin de belirtilen tesiste uygulama derslerinden mahrum tutulduğu ve bölge turizm sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek konusunda eksik bırakıldığı belirtildi.