GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
30 Nisan 2018 Pazartesi 13:09

Saygılı’dan Bornova’ya okul müjdesi

Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı’nın Bornova’da yaptıracağı okulun protokol töreni İzmir Valiliği’nde gerçekleştirildi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve Bilal Saygılı’nın attığı imzalar ile okul inşaatına start verildi.

Bilal Saygılı, geçtiğimiz yıl Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde temeli atılan ve inşaatı süren Bilal Saygılı Camii’nden sonra İzmir Valiliği’nin başlattığı “Eğitime % 100 Destek Projesi”  kapsamında yine kampüs içerisinde Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptıracak. Lise de 24 derslik yer alacak ve 700 öğrenci eğitim görecek. Yapılacak okula “ Saygılı İmam Hatip Lisesi” ismi verilecek.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın makamında düzenlenen protokol törenine İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’de katıldı.  İzmir Valisi Erol Ayyıldız,  okul yaptırarak eğitime katkı sağladığı için Bilal Saygılı’ya teşekkür ederek, “ Çok hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Kazandığınızı böyle hayır işlerine destek için kullandığınız için ne kadar teşekkür etsek azdır.  Sizin gibi hayırsever kardeşlerimizin sayısının artmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Törende duygularını dile getiren Bilal Saygılı, “ Ticaretten elde ettiğimiz birikimimizi böylesi hayır işlerinde kullanmak bizi mutlu ediyor. Önce cami ile başladık. Şimdi de okul ile devam ediyoruz. İmkanımız oldukça hayır işleri yapmaya devam edeceğiz.“ dedi.