GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Nisan 2023 Çarşamba 16:36

Savcı Sayan’dan mesaj var: Aslolan milletin gönlündeki listedir

Ağrı Belediye Başkanlığı’nı bırakıp AK Parti’den İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı olan Savcı Sayan, 6. Sıraya adının yazılmasıyla ilgili olarak, “Aslolan milletin gönlündeki, vicdanındaki listedir. Neticede onların vekili olmak için aday olduk” açıklamasında bulundu

EGEDESONSÖZ - Geçmişte CHP’de siyaset yapan, 2015 seçimlerinde AK Parti’den İzmir 2. Bölge 7. Sıradan milletvekili adayı olan Savcı Sayan’ın İzmir’le yolu bir kez daha kesişti. 2019 seçimlerinde Ağrı Belediye Başkanı seçilen Savcı Sayan, 14 Mayıs seçimleri öncesi belediye başkanlığından istifa ederek İzmir’den aday adaylık başvurusunu yaptı.

BİR BASAMAK YUKARIYA TERFİ ETTİRİLDİ

AK Parti, Sayan’ın 2015’teki bölgesini değiştirip O’nu 1. Bölge’ye taşırken, aday sırasını da 7’den 6’ya yükseltti. 6. Sıranın da seçilmek için riskli olduğu konuşulurken, Savcı Sayan, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Aslolan milletin gönlündeki, vicdanındaki listedir. Neticede onların vekili olmak için aday olduk. Bugün vira bismillah deyip başladık. Allah bizi milletimize mahcup etmesin.”

2015 SEÇİMLERİNDE 7. SIRADAYDI, AK PARTİ O BÖLGEDEN 4 VEKİL ÇIKARDI

Bu paylaşımdan, Savcı Sayan’ın sıralamadaki yerinden memnun olmadığı yönünde yorumlar çıkarıldı. Sayan’ın, sıralamadan duyduğu üzüntüyü kamufle etmek için böyle bir paylaşımda bulunduğu konuşuluyor. Bu arada “Bütün insanlar Hazreti Nuh’un gemisiyle kurtulanların soyudur. Dolayısıyla herkes Ağrılıdır” diyen Savcı Sayan’ın, 2018 seçimlerinde o bölgeden 4 milletvekili çıkaran partisine fazladan ne kadar oy kazandıracağı merak konusu. 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti, Sayan’ın bölgesinden 4 milletvekili çıkarmıştı.

ERDOĞAN’IN EMRİYLE İSTİFA ETTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Savcı Sayan, Ağrı Belediye Başkanlığı’nı bırakıp İzmir’den aday olmasının eleştirilmesi üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle istifa ettiğini söylemişti. Ayrıca Sayan, “Cumhurbaşkanımız bana, Mecliste olmanız gerekiyor, dedi. Öyle uygun gördüler, ben de kabul ettim” açıklamasında bulunmuştu. Savcı Sayan, bugün yapılacak milletvekili aday tanıtım toplantısında İzmirliler ile buluşacak.